Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn weekendmad: Indbagt paté, oksekød med rødvinssovs & lækker julefrugtsalat

Når jeg har gæster mellem jul og nytår, kan jeg godt lide at lave mad, der kan gøres klar dagen før og er enkel at servere. Sådan er det med denne uges weekendmad. Jeg ønsker alle læsere en god, glad og nydelsesrig jul!

Katrine Klinken

Annonce

Kød
Lækker som forret eller frokost - servér pateen med grøn salat til.
Indbagt paté med krydret svinemørbrad
ca. 8 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet
300 g hvedemel
2 tsk salt
1 æg
Fyld:
2 spsk olivenolie
Fars:
2-3 dl mælk
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør, mel og salt, evt. i en foodprocessor, så det kommer til at ligne revet ost. Tryk dejen sammen med æg og læg den i køleskabet i 30 min.
  2. Rul 2⁄3 af mørdejen ud og beklæd en springform (24 cm i diameter) hermed, så dejen går 3-4 cm op. Pensl dejen med æg.
  3. Brun mørbraden i olie og krydr med salt, peber og enebær. Rør farsen sammen og bland mørbradstykkerne i. Fordél fyldet i formen, læg dejkanten ind over og pensl med æg.
  4. Rul resten af dejen ud og læg den på som låg. Bag pateen ved 175 grader i ca. 45 min., til centrumtemperaturen er 80 grader målt med stegetermometer.
  5. Servéres lun eller kold med salat.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Lækker simremad til kolde dage - her har vi kogt oksekødet i rødvin sammen med peberkorn og laurbærblade.
Oksekød med rødvinssovs
6 personer
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 2½ timer
Fryse-egnet
ca. 1½ kg oksetykkam
½ liter rødvin
Tilbehør: kartoffelmos (evt. kogt med knoldselleri)
Drys: bredbladet persille (hakket)
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en stegegryde i smør og olie. Krydr med salt og peber og tilsæt rødvin, laurbærblade og peberkorn. Lad kødet småstege under låg i 2-2½ timer, til kødet er mørt.
  2. Tilsæt løg og pastinakker de sidste 30 min. af kogetiden. Tag kødet op og skær det i skiver på tværs af kødfibrene. Jævn evt. sovsen og smag den til med salt og peber.
  3. Servér kødet med grønsager, sovs og kartoffelmos, og drys med persille.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Oven på julens tunge desserter og søde kager er det dejligt med en let og frisk dessert fuld af frugt.
Julefrugtsalat
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
4 spsk rosiner
Sådan gør du:
  1. Bland appelsinstykkerne med rosiner, pinjekerner og æblemost eller -juice.
  2. Skær granatæblet over og bank kernerne ud med en ske. Fjern evt. hvide hinder og bland de røde kerner i salaten.
  3. Lad den evt. trække 1 time før servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge