Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn weekendmenu: Andepaté, krydret appelsinkylling & risdessert med tørrede frugter

Både jul og Mortens aften står for døren, og vi varmer op med opskrifter på vildandepaté og kylling stegt med appelsin og krydderier.

SE OGSÅ: ►►Nem & lækker Mortens aften menu på ALTfordamerne.dk


Har du plads til lidt sødt, kan du slutte middagen af med en lækker risdessert fyldt med tørret frugt og flødeskum.

 

SE OGSÅ: ►►And a la Price - John Prices klassiske opskrift på andesteg til Mortens aften

LÆS MERE: ►►Lækker orientalsk and til Mortens aften på BoligLiv.dk

Annonce

Fjerkræ
Skøn andepaté til årets juleborde - andepatéen kan også bruges som en lækker forret eller let frokostanretning med salat og brød.
Vildandepaté med salat og brød
Ca 12 personer
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid
Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min.
Fryse-egnet
2 spsk olie
lidt blødt smør (til formen)
Tilbehør:
cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød
Sådan gør du:
  1. Dup andekødet tørt med køkkenrulle. Varm olie på en slip letpande og brun kødet på begge sider. Krydr med salt og peber. Rør hakket kød sejt med salt, tilsæt enebær og krydr godt med peber. Tilsæt æg og rør godt. Tilsæt gradvist fløde og rør forsigtigt sammen.
  2. Lad farsen hvile i ca. 30 min. Pensl en ovnfast form eller en sandkageform med smør. Læg skiftevis fars og brunede stykker andekød lagvist i formen. Fordél laurbærblade og baconskiver på toppen af pateen.
  3. Bag den i ca. 1 time ved 175 grader. Kernetemperaturen skal være 80 grader (målt med stegetermometer). Køl pateen af og servér den kold, evt. i skiver med cornichoner, grøn salat og brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Gnid kyllingestykker med olie og krydr med salt og peber. Stik nelliker i appelsinbådene og læg dem sammen med gulerødder, selleri, krydderier og rosiner i et ovnfast fad og hæld juice ved.
  2. Steg retten i ca. 45 min. ved 200 grader, til kødet er gennemstegt. Drys med mandler og persille og servér med brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Skønt alternativ til den klassiske ris a la mandé.
Risdessert med tørrede frugter
4-5 personer
Arbejdstid: 30 min.
Afkøling: ca. 2 timer
Kogetid: ca. 55 min.
Ikke fryse-egnet
100 g grødris
1 dl vand
6 dl mælk
2 spsk sukker
50 g rosiner
Drys: syltet orangeskal (hakket)
Sådan gør du:
  1. Kog vand og grødris i ca. 10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og mælk og bring det i kog. Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden i ca. 45 min., til risene er kogt ud.
  2. Drys sukker på grødens overflade og lad den blive kold. Rør grøden sammen med orangeskal, rosiner og dadler.
  3. Pisk fløden til skum sammen med vaniljekorn og vend sammen med grøden. Drys med orangeskal.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri