Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn weekendmenu: Kalkun med chili-chokoladesovs og mos & bagte appelsiner med sabayonne

Spændende weekendmenu med kalkun - her serverer vi kalkun og kartoffelmos sammen med en spændende sovs krydret med chili og chokolade. Til dessert byder vi på bagte appelsiner med en skøn skumsovs eller sabayonne. Opskrifterne finder du her:

Annonce

Fjerkræ
Kalkunkød har ikke så meget smag i sig selv, så her er det godt krydret med chili og sødet med chokolade.
Sådan gør du:
  1. Skær kødet ud i tern og brun det sammen med løg i olie i en gryde. Tilsæt chili og peberfrugt og steg i nogle minutter. Tilsæt hakkede tomater og lidt vand.
  2. Lad retten simre ca. 20 min. under låg, til kødet er mørt. Smag til med salt og rør chokoladen i, lige inden retten skal serveres.
  3. Kartoffelmos:
    Kog kartoflerne møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne. Varm mosen igennem med mælk og smag til med smør, salt og friskkværnet peber.
  4. Servér kalkungryde med chili-chokolade- sovs sammen med kartoffelmos.
Tips!
Kalkunkødet er fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Frisk og lækker dessert med appelsin og lækker saboyonne.
Katrine Klinken
Bagte appelsiner med sabayonne (skumsovs)
4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Bage- og kogetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
Sabayonne (skumsovs):
Drys:
Sådan gør du:
  1. Læg appelsinerne i et ovnfast fad og bag dem ca. 20 min. i en 200 grader varm ovn.
  2. Sovs:
    Pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde over svag varme, til de næsten koger. Hæld straks sovsen i en skål eller i en sovsekande.
  3. Anret de bagte appelsiner med den lune vanilje-sabayonne og lidt mandler og servér.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri