Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Spændende weekendmenu: Svinefilet med kartoffelpanade & skånsk æblekage

Weekendens menu byder på lækker ovnbagt svinefilet og kartoffelpanade - svinefileten tilberedes i ovnen sammen med kartoflerne, og kan så at sige passe sig selv, mens du hygger dig med familien. Til dessert serveres en skøn æblekage - i en lækker skånsk version ♥ Opskrifterne finder du her:

Annonce

Kød
Lækker svinefilet bagt i ovnen sammen revne kartofler - kartoffelpanaden er en slags 'kæmpe' rösti, der bages i ovnen sammen med kødet. Nemt og super lækkert!
Svinefilet bagt med kartoffelpanade og rodfrugtsalat
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
Rå rodfrugtsalat med sennepsdressing:
Tilbehør: grøn salat
Sådan gør du:
  1. Dup kødet med køkkenrulle, brun det på en pande i smør og olie og krydr med salt og peber.
  2. Bland kartofler med olie og krydr med salt og peber. Læg halvdelen på bagepapir i et ovnfast fad. Læg det brunede stykke kød ovenpå og tryk resten af kartoflerne i et jævnt lag omkring kødet.
  3. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Ved brug af stegetermometer steges, til centrumtemperaturen er 65 grader. Lad stegen hvile i ca. 10 min. og skær den i skiver.
  4. Salat:
    Bland de revne grønsager med en dressing af sennep, fløde og eddike. Smag salaten til med salt.
  5. Servér svinefilet med kartoffelpanade, rå salat og evt. grøn salat.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Lækker æblekage med svensk fortegn - kagen laves med hjemmekogt æblemos og smager himmelsk med kold vaniljecreme til.
Skånsk æblekage med vaniljesovs
6 portioner
Arbejdstid: 30 min.
(hvis æblemosen er kogt)
Bagetid: ca. 15 min.
Kagen er fryse-egnet
200 g smør
100 g sukker
500 g æblemos
Nem vaniljesovs:
1 spsk flormelis
Sådan gør du:
  1. Skær skorperne af brødet og findél det i en foodprocessor. Steg brødet i smør med sukker og krydderier i ca. 10 min. ved svag varme.
  2. Læg halvdelen af blandingen i bunden af en form på 25x15 cm. Læg æblemos oven på og pres sammen. Afslut med et lag brød. Bag i ca. 15 min. ved 175 grader.
  3. Rør cremefraiche med vanilje og flormelis og servér til den lune æblekage.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge