Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekendens menu: Gammeldags oksesteg & marengs med pære

Et stykke langtidsstegt oksekød i gryde giver en skøn og fyldig sovs ♥ Her er oksestegen efterfulgt af en let og sprød marengsdessert med pærer og grofthakket mørk chokolade på toppen til dessert. Opskrifterne får du her:

Annonce

Kød
Et stykke langtidsstegt oksekød i gryde giver en skøn og fyldig sovs. Her er oksestegen serveret med broccoli og kartofler.
Gammeldags oksesteg
6 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid:
ca. 2 timer og 30 min.
Fryse-egnet
½ liter øl
Jævning: (til 1 liter sovs)
40 g smør
Drys: persille (hakket)
Tilbehør: broccoli og kartofler
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en stegegryde i smør og olie. Krydr med salt og peber. Steg løgene med i et par min. Tilsæt øl og laurbærblade. Lad kødet småstege under låg i ca. 2 timer og 30 min., til det er mørt.
  2. Vend det et par gange under stegningen. Spæd evt. med vand. Tilsæt gulerødder de sidste 20 min. af stegetiden.
  3. Si kogelagen fra og lav sovsen: Mål, om der er 1 liter, og spæd ellers med øl eller vand. Smelt smørret, drys mel i og rør sammen i en gryde. Spæd med kogelagen, pisk godt og kog sovsen i ca. 5 min.
  4. Smag til med salt og peber. Skær først kødet fra benet og skær derpå skiver på tværs af kødtrådene ved at stille kødstykkerne på højkant, eller skær lidt på skrå, så kødet er lettere at tygge. Servér kødet med sovs, et drys persille, friskkogt broccoli.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Let og sprød marengs med pærer og hakket chokolade på toppen.
Marengs med pære og chokolade
4-6 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnede
175 g flormelis
Fyld:
evt. lidt flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive med citronsaft og flormelis, til det er stift og sejt. Sæt 4-6 store marengs på to stykker bagepapir. Bag dem sprøde ved 90-100 grader i ca. 45 min.
  2. Afkøles på en bagerist. Hold kagerne helt tørre, evt. i en kagedåse. Anret med flødeskum (evt. smagt til med flormelis) og stykker af frisk pære og drys med chokolade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri