Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekendmad: Gratineret fiskefad & skøn jordbærmarengskage

Ovnbagt fisk med spinat og en mild ostesovs er en rigtig klassiker. Til dessert serverer vi en sprød og sommerlig jordbærmarengskage. Velbekomme ♥

Annonce

Fisk
Ovnbagt fisk med spinat og en mild ostesovs er en rigtig klassiker.
Ostegratineret fiskefad
4 personer
Arbejdstid: ca. 40 min.
Stege/kogetid: ca. 25 min.
Kødet er fryse-egnet
Ostesovs:
25 g smør
30 g mel
ca. 5 dl mælk
Tilbehør: tomatbåde og kartofler
Sådan gør du:
  1. Kog renset spinat i letsaltet vand i ca. 1 minut og lad vandet løbe fra. Er spinaten frossen, skal den overskydende vand knuges ud.
  2. Fordel spinaten i bunden af et ovnfast fad og krydr med salt, peber og muskatnød. Rul fiske- fileterne sammen og læg dem ovenpå spinaten.
  3. Ostesovs:
    Smelt smør i en gryde, drys melet i og lad det opsuge smørret. Pisk mælken i og kog under omrøring i 3-4 min. ved svag varme.
  4. Drys halvdelen af osten i sovsen, hæld den over fisken og spinaten og slut af med den sidste ost. Bag retten i ca. 15 min. i en 200 grader varm ovn.
  5. Anret den ovnbagte fisk med tomater og kogte kartofler og servér.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Skøn sprød og sommerlig jordbærmarengskage.
Jordbærmarengskage
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
1 1⁄2 æggehvide
1⁄4 tsk citronsaft
Sovs:
2-3 spsk flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive med en skefuld flormelis og tilsæt citronsaft. Tilsæt kardemomme og det sidste flormelis lidt efter lidt og pisk et par minutter.
  2. Tegn en cirkel med en diameter på ca. 25 cm på bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen inden for cirklen. Bag bunden i ca. 1 time i en 90 grader varm ovn og lad den køle af.
  3. Dup bagepapiret med lidt vand på bagsiden og hiv det forsigtigt af.
  4. Blend jordbærrene med flormelissen til en sovs. Rør vaniljekornene i flødeskummet og fordel den på marengsbunden.
  5. Drys med jordbær og server jordbærsovs til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri