Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekendmad: Kalvesteg med sennepssovs & lækker creme brulée

I denne uge består middagen af en kalvesteg med sennepssovs og lækker rösti. Desserten er en creme brulée med appelsin og sprød karamel – også kaldet en catalansk creme. Opskrifterne finder du her:

Annonce

Kød
Lækker kalvesteg med skønt tilbehør.
Kalvesteg med bagte løg og sennepssovs
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
Kartoffel-rösti:
Senneps-cremesovs:
Tilbehør: vårsalat
Sådan gør du:
  1. Stegen: Dup kødet tørt. Rids fedtet i tern. Brun kødet på alle sider i smør og olie på en pande. Krydr med salt og peber. Læg stegen i et ovnfast fad, stil det i midten af ovnen og tænd på 150 grader.
  2. Steg ca. 45 min. Sæt et stegetermometer i midten af stegen og steg, til kødet er ca. 60 grader. Lad stegen hvile i ca. 15 min. Skær tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  3. Bag samtidigt løgene i et tildækket fad, og krydr med salt og peber.
  4. Rösti: Bland revne kartofler med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande og fordel kartoflerne på panden. Steg ca. 12-15 min. ved svag varme. Vend röstien og steg den ca. 12-15 min. på den anden side.
  5. Sovs: Varm forsigtigt sennep og cremefraiche med timian op til kogepunktet og smag til med salt og peber
  6. Anret kødet med bagte løg, salat og sennepssovs og servér
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Lækker dessert: Creme brulée med appelsin og sprød karamel – også kaldet en catalansk creme.
Catalansk creme - Creme brulée med appelsin
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Køletid: 2 timer
1⁄2 liter piskefløde
1 dl sukker
Sådan gør du:
  1. Varm fløden op, til den næsten koger. Rør æggeblommerne med sukkeret, og hæld langsomt den varme fløde i, mens der piskes.
  2. Fordel blandingen i 4 små ovnfaste skåle. Sæt dem i et ovnfast fad halvt fyldt med koldt vand. Bag dem 30 min. i en 150 grader varm ovn. Lad dem køle af i ca. 2 timer i køleskabet.
  3. Tænd grillen i ovnen. Drys sukker ud over de afkølede forme. Stil dem på en bageplade ca. 10 cm fra grillen og lad sukkeret karamellisere.
  4. Brug alternativt en gasflamme: En gasbrænder danner en flamme, der er god til at lave en sprød overflade med på f.eks. en creme brulée eller en catalansk creme. Den kan også bruges til at gratinere andre overflader med.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri