Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekendmad: Krydret culottesteg & frisk kærnemælksfromage

Skøn weekendmenu med krydret culotte, hjemmelavet kartoffelsalat og frisk kærnemælksfromage til dessert. Velbekomme!

Annonce

Kød
Den lækre krydrede culottesteg er fornem gæstemad - her i selskab med en frisk og sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler.
Culottesteg og kartoffelsalat
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
Kartoffelsalat:
750-1000 g nye kartofler
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Dup kødet tørt. Brun kødet i smør og olie på en varm pande. Krydr med salt, peber og koriander. Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i en 150 grader varm ovn.
  2. Steg kødet ca. 45 min., til det er rosa, eller til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødet hvile i 15 min., og skær det i tynde skiver på tværs af fibrene.
  3. Kartoffelsalat:
    Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-18 min. i alt Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.
  4. Bland ymer og mayonnaise med sennep, løg og persille. Tilsæt kartoflerne og smag til med salt og peber.
  5. Anret kødet med kartoffelsalat og lidt salat med tomater.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Skøn dessert som vor mormor lavede den - den syrlige kærnemælkfromage får her selskab af en frisk jordbær-rabarberkompotkompot.
Kærnemælksfromage med rabarber og jordbær
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: få minutter
Størknetid: ca. 2 timer
Ikke fryse-egnet
25 g sukker
2 ½ dl piskefløde
50 g sukker
Sådan gør du:
  1. Rør kærnemælken sammen med sukker, vaniljekorn og citronskal.
  2. Læg husblassen i koldt vand ca. 5 min. Fjern vandet. Varm halvdelen af fløden op, smelt husblassen heri og køl det af. Rør fløden i kærnemælksblandingen.
  3. Pisk den anden halvdel af fløden til skum og vend den i. Fordel blandingen i portionsglas og sæt fromagen i køleskabet i ca. 2 timer.
  4. Kompot: Bland rabarberne med sukker og kartoffelmel i et ovnfast fad.
  5. Hæld jordbærsaften ved og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Tilsæt jordbærrene og bag, til rabarberne er møre. Afkøl kompotten og server den til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri