Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekendmad: Lækker krydret kylling & skøn bananguf

Lækker weekendmenu med kylling og skøn bananguf til dessert, der helt sikkert vil bringe lykke også hos familiens yngste.

 

Ovnstegt kylling kan de fleste lide. Her er den skåret op og fladet ud som en sommerfugl. Den serveres med rodfrugter og yoghurtdip. Desserten er bananguf. Opskrifterne finder du her: 

 

Kylling forklædt som sommerfugl
Når man fjerner rygsøjlen på en kylling og lægger den fladt ned, er stegetiden kortere, end når man steger en hel kylling. Man kalder det for butterfly-kylling, fordi den flade kylling ligner en sommerfugl.

 

 

Annonce

Fjerkræ
Lækker krydret kylling serveret med ovnbagte pastinakker, gulerødder og kartofler med skøn dip.
Sådan gør du:
  1. Klip rygsøjlen fra kyllingen med en fjerkræsaks eller brug en kniv. Fold kyllingen fladt ud i en bradepande med bagepapir. Gnid kødet med olie og krydderier.
  2. Bland grønsagerne med olie i et andet ovnfast fad eller på en bradepande med bagepapir. Bag kyllingen og grønsagerne sammen i en 175 grader varm ovn med varmluft ca. 45 min.
  3. Rør yoghurt med hvidløg og purløg og smag til med salt og peber. Krydr de bagte grønsager med eddike og salt.
  4. Klip eller skær kyllingen ud i 8 stykker. Anret kyllingestykkerne med grønsager, salat og yoghurtdip og server.
Tips!
Jerk er en krydderi-blanding
Du kan lave blandingen af: 1 tsk sort peber, 1 tsk stødt allehånde, 1 tsk stødt korianderfrø, 2 tsk stødt kanel, 1/2 spsk groft salt, 1 fed hvidløg, 1/2 stærk chili og 1 tsk timianblade. Bland de stødte krydderier med salt, knust hvidløg, hakket chili og frisk timian.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Nem og lækker dessert med banan og flødeskum.
Bananguf
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
2 spsk citronsaft
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bland banan med citronsaft. Bland det med stykker af lagkagebund.
  2. Rør flødeosten med flormelis, vanilje og citronskal og vend flødeskum i blandingen.
  3. Bland det hele sammen og fordel det i portionsglas. Pynt med mynte.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge