Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekendmad: Ossobuco med øl & æblekage

Vinteren er højsæson for simreretter. I denne uge står den på ossobuco, som her er tilberedt med øl, laurbærblade og sort peber. Desserten er en gammeldags æblekage.

 

Annonce

Kød
Lækker simremad - ossobuco, som her er tilberedt med øl, laurbærblade og sort peber.
Ossobuco med øl
4 personer
Arbejdstid: ca. 45 min.
Stege/kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet (hvis kødet ikke er optøet)
2 spsk olivenolie
4 spsk hvedemel
Drys:
Sådan gør du:
  1. Skær et par snit i kanten af kødet i den tykke sene rundt om kødet og dup kødet med køkkenrulle. Brun kødet på begge sider i olie. Krydr med salt og peber og drys med mel.
  2. Læg både grønsager og laurbærblade i bunden af et ovnfast fad. Læg kødet ovenpå og tilsæt øl og vand op til kødet. Dæk fadet til, sæt det i ovnen og tænd den på 175 grader. Dampsteg kødet 11⁄2-2 timer, til det er mørt – vend det, når det er halvt færdigstegt.
  3. Skyl spelten i koldt vand og kog den i 20 min. i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og kom spelten i stegeskyen. Smag til med salt og peber. Anret retten på en tallerken, drys med persille og servér.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

God gammeldags æblekage - her lavet med æblemos kogt med karamel.
Gammeldags æblekage
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: ca. 20 min.
Æblemosen kan fryses
Æblemos med karamel:
ca. 200 g sukker
evt. 2 spsk citronsaft
Sødt rasp:
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Æblemos:
    Smelt sukkeret til lys karamel i en tykbundet gryde og tilsæt stykker af æble under omrøring. Lad æblerne slippe væske og tilsæt evt. 1 dl vand.
  2. Læg låg på og kog æblerne møre. Pisk dem så til mos og smag til med sukker og evt. citronsaft.
  3. Rasp:
    Del brødet til krummer og læg det i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade. Bland det med smør og sukker, sæt det i ovnen og tænd på 125 grader. Bag, til raspen er sprød og gylden.
  4. Anret mosen i portionsskåle, drys med rasp, kom flødeskum på og drys med nødder.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri