Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekendmad: Ovnbagt laks med purløgssovs og skøn citrusroulade

Weekendens menu består af lækker ovnbagt laks serveret med spændende irsk sovs med kartofler og purløg. Desserten er en let og lækker roulade, som vi serverer med sharonfrugter og is. Velbekomme ♥

Annonce

Fisk
Her får den ovnbagte laks selskab af champ- sauce, som er en irsk sovs med kartofler og purløg.
Sådan gør du:
  1. Krydr fisken med salt og peber. Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad. Bag fisken i ca. 10 min. i en 175 grader varm ovn. Hiv herefter forsigtigt skindet af laksen.
  2. Champ-sauce: Kom kartofler og løg i en gryde med vand, der lige dækker. Kog i ca. 15 min., til kartoflerne er møre. Hæld lidt af vandet fra og blend kartofler og løg til en ensartet konsistens.
  3. Tilsæt piskefløde og spæd evt. op med resten af kogevandet til en passende konsistens. Kog op under omrøring og smag til med salt, peber og purløg.
  4. Anret laksen med sovs, salat og brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Skøn hjemmebagt roulade rullet sammen med den engelske citruscreme 'lemoncurd'. Rouladen serveres med sharonfrugter, grapefrugt og is.
Roulade med citrus
2 stk., ca. 8 portioner
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 10 min.
Selve bundene er fryse-egnede
4 æg
125 g sukker
ca. 400 g lemoncurd
Tilbehør: vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker stift med en håndmikser. Sigt mel og kartoffelmel og vend det i æggemassen med en dejskraber. Smør dejen ud på et stykke bagepapir i et jævnt lag på ca. 30 x 40 cm.
  2. Bag bunden i en 200 grader varm ovn i ca. 8 min. Læg et stykke bagepapir på bordet. Drys med sukker. Vend kagebunden ud på bagepapiret. Fugt bagepapiret med lidt vand og træk forsigtigt papiret af.
  3. Skær kagebunden ud i to lige store stykker. Smør lemoncurd på ca. 4⁄5 af en kagebund, og rul den tæt sammen i et stykke bagepapir. Lad rouladen hvile i mindst 1 time i køleskabet.
  4. Anret skiver af roulade med sharonfrugter, grapefrugt og is.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri