Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekendmad: Saltindbagt svinemørbrad & chokoladetrifli

Denne uge byder på saltindbagt svinemørbrad med grønsager og kartoffelmos. Desserten er en chokoladetrifli serveret med frisk mango. Nederst kan du få Katrine Klinkens bedste tips til at afpudse mørbraden rigtigt, så du ikke spilder for meget af det gode kød. God fornøjelse & velbekomme ♥

Annonce
Sådan gør du:
  1. Dup kødet med køkkenrulle. Brun det i smør. Bland salt og vand til en grød, og læg et ca. 1 cm tykt lag i bunden af et aflangt ovnfast fad. Læg svinemørbraden ovenpå med dild og limeskiver, og dæk kødet med resten af saltblandingen.
  2. Steg ca. 30 min. i en 225 grader varm ovn. Brug et stegetermometer og steg, til kødet er 60 grader, hvis det skal være rosa, og 70 grader, hvis det skal være gennemstegt. Fjern saltlagen og skær mørbraden i skiver.
  3. Sur-søde grønsager:
    Kog fennikel, forårsløg og peberfrugter ca. 3 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og bland grønsagerne med olie og eddike. Anret kødet med grønsager og kartoffelmos og servér.
Tips!
Kødet er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Chokoladetrifli med mango
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 5 min.
Trækketid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnede
2½ dl sødmælk
Sådan gør du:
  1. Pisk vaniljekorn, mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse sammen i en gryde.
  2. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. og si den over i en skål.
  3. Rør chokolade i cremen og drys med sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl den og bland herefter med flødeskum.
  4. Læg kager i bunden af et portionsglas, hæld appelsinjuice henover og fordel cremen og mangoternene.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Kød
Sådan pudser du en mørbrad af - her får du Katrine Klinkens trin-for-trin guide til at afpudse en mørbrad og stege de lækreste mørbradbøffer.
    Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
    Til 3-4 personer
    Arbejdstid: ca. 20 min.
    Stegetid: 7-10 min.
    2 spsk. smør
    Sådan gør du:
    1. Sølvsenen fjernes fra den tykke ende af mørbraden. Brug en spids kniv. Stik kniven ind under senen og lav et lille håndtag til at holde den i. Skær med kniven tæt på senen uden at skære i kødet. Bimørbraden skæres af.
    2. Svinemørbraden pudses af for øvrige sener, fedt og hinder.
    3. Skær svinemørbraden ud i 3 cm tykke skiver.
    4. Dup evt. bøfferne tørre med køkkenrulle. Varm smør og oliepå en pande ved god varme til det er gyldent.
    5. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber.
    6. Skru ned til middel svagvarme, og steg bøfferne færdige, 2 1/2-4 minutter på hver side til de er lyserøde eller netop gennemstegte.
    Velbekomme!
    Foto: ViDiBili Film/Opskrift: Katrine Klinken

    Relaterede opskrifter

    Annonce

    Årets julegave ♥

    Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

    Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

    Klik her for at købe Hjemmet som julegave

    Hjemmet i denne uge

    Dagens lækkeri