Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Smagfuld weekendmenu: Culotte med rodfrugter & blåskimmelost med honningmarinerede svesker og nødder

Denne weekendmenu er fyldt med smagsoplevelser: kraftigt krydret oksekød med rodfrugter og hvidløgsdressing efterfulgt af en blåskimmelost, som vi serverer med honningmarinerede svesker og nødder. Opskrifterne finder du nedenfor.

 

SE OGSÅ: Skøn weekendmenu: Lasagne & Vandbakkelser med frugt

SE OGSÅ: Dejlig weekendmenu: Peberbøf & Chokoladetærte

SE OGSÅ: Lækker weekendmenu: Nakkekam i stegeso & skøn vaniljefromage

Annonce

Okseculotte med ovnbagte rodfrugter
(4 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: 1 time
Kødet er fryse-egnet (hvis det ikke er optøet)
1 (ca. 700 g) okseculotte
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
ca. 1 spsk groft salt
Ovnbagte rodfrugter:
2 spsk olivenolie
Drys:
Kold hvidløgs/krydderurtesovs:
Sådan gør du:
  1. Okseculotte: Dup kødet med køkkenrulle. Varm en pande og brun kødet i gyldentbrunt smør og olie. Kassér stegefedtet. Krydr culotten godt med salt og krydderiblandingen, læg stegen i et ovnfast fad og sæt det i en 150 grader varm ovn med varmluft. Steg kødet i ca. 45 min., til det er rosa, eller centrumtemperaturen målt med stegetermometer er 60 grader. Lad kødet hvile i 15 min. og skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene. På de fleste stege går de i samme retning. Start fra spidsen og skær næsten halvdelen af stegen. Vend og skær den anden vej.
  2. Ovnbagte rodfrugter: Bland pastinakker, gulerødder og kartofler med olie i en bradepande beklædt med bagepapir. Tilsæt laurbærblade og bag grønsagerne i 30 min. sammen med culottestegen. Skru ovnen op til 250 grader og bag videre i 15 min., mens stegen hviler, og til grønsagerne har fået farve.
  3. Kold hvidløgs/krydderurtesovs: Bland mayonnaise med hvidløg, sennep, skalotteløg, persille og evt. estragon. Smag til med salt og peber. Servér culottesteg med ovnbagte grønsager og den kolde sovs.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Blåskimmelost med valnødder og svesker
Arbejdstid: 10 min.
Tid til at få stuetemperatur: 2-6 timer
Ikke fryse-egnet
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tag ostene ud af køleskabet et par timer før servering, (St. Clemens gerne ca. 6 timer) – så smager de af mere.
  2. Bland valnødder med honning og svesker, og lad det trække et par timer.
  3. Servér ostene med kiks eller brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge