Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn weekendmenu: Lasagne & Vandbakkelser med frugt

Lasagne er blevet en rigtig klassiker i de danske hjem. Desserten består af en anden klassiker: vandbakkelser med flødeskum. Velbekomme ♥

Annonce

Lasagne og vintersalat
(4-5 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 60 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
2 spsk olivenolie
2 dl rødvin
Bechamelsovs (1⁄2 liter):
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
4 dl mælk
Drys:
Tilbehør:
Drys:
Sådan gør du:
  1. Kødsovs: Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt løg, steg dem klare og kom de øvrige ingredienser i. Lad retten simre 20 min. Spæd evt. med lidt vand og smag den til med salt og peber.
  2. Bechamelsovs: Smelt smørret og rør melet i, til smørret er opsuget. Rør gradvist mælk i, kog 4 min. og smag til med salt og muskatnød.
  3. Lav lasagnen i et ovnfast fad. Start med kødsovs, herefter lasagneplader og til sidst bechamelsovs osv. Slut af med bechamelsovs.
  4. Bag lasagnen i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Drys med ost og bag videre ca. 10 min.
  5. Bland kål, gulerødder og olie-eddike dressing og drys med persille. Anret lasagnen med vintersalaten og servér.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Vandbakkelser med flødeskum og frugt
(8 stk.)
Arbejdstid: ca. 30 min.
Koge/bagetid: ca. 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
100 g smør
1 dl vand
100 g hvedemel
2-3 spsk flormelis
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og vand i en gryde, drys mel i og rør kraftigt, til dejen slipper. Køl det af. Tilsæt æg, til dejen er blød.
  2. Form boller med to skeer og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 20 min. nederst i en 200 grader varm ovn.
  3. Lad vandbakkelserne køle af og skær et låg af dem. Bland flødeskum med vanilje og flormelis, fordel det i vandbakkelserne sammen med frugten og servér.
Tips!
At bage vandbakkelser: Ovnen må ikke åbnes undervejs. Kagerne falder sammen, hvis de ikke er færdigbagte. Tag en enkelt kage ud, og lad den stå 1 min. Falder den sammen, må vandbakkelserne bage 5-10 min. mere.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge