Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

1 opskrift - 6 lækre muffins

Muffins er nemme at lave og gode at fryse. Husk at blande våde ingredienser for sig og tørre for sig og rør derefter dejen sammen med let hånd – ikke for længe og uden maskine. Så får du nogle perfekte små kager.

 

Alle disse muffins laves ud fra samme grundopskrift, og kan varieres i det uendelige:

Annonce

Bagværk
Muffins er nemme at lave og gode at fryse. Husk at blande våde ingredienser for sig og tørre for sig og rør derefter dejen sammen med let hånd – ikke for længe og uden maskine. Så får du nogle perfekte små kager. Muffins laves ud fra samme grundopskrift, og kan varieres i det uendelige.
Grundopskrift til muffins
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
2 æg
1-2 tsk fintrevet
ca. 450 g hvedemel
1 tsk natron
¼ tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Pisk æggene let sammen med kærnemælk, farin eller sukker, citrusskal, vanilje og smeltet smør eller olie.
  3. Sigt mel sammen med bagepulver, natron og salt. Rens frugten og skær i små stykker. Vend dem i melet og tilsæt de våde ingredienser.
  4. Vend dejen sammen med let hånd – den skal være tyk og lidt klumpet.
  5. Fordel dejen i 12-18 muffinsforme. skru ned til 180 grader og lad dem bage 25-30 min.
  6. Tjek med en tandstikker om de er gennembagt, vend dem ud af formene og stil dem til afkøling på en rist.
  7. Drys evt. flormelis over kagerne til sidst.
Velbekomme!

Søde sager og drikkeØvrige
Du finder grundopskriften nederst på siden.
Banan- og chokolademuffins
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Tilbered en grunddej med små stykker banan.
  2. Tilsæt grofthakket chokolade og fordel dejen i 12-18 muffinsforme. Bag som beskrevet i grundopskriften.
  3. Pynt evt. de afkølede muffins med smeltet chokolade.
  4. Vend dejen sammen med let hånd – den skal være tyk og lidt klumpet.
  5. Fordel dejen i 12-18 muffinsforme. skru ned til 180 grader og lad dem bage 25-30 min.
  6. Tjek med en tandstikker om de er gennembagt, vend dem ud af formene og stil dem til afkøling på en rist.
  7. Drys evt. flormelis over kagerne til sidst.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

BagværkVegetarisk
Du finder grundopskriften nederst på siden.
Æblemuffins
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
1 portion grundopskrift
250 g æbler
75 g farin
35 g smør
1 tsk kanel
Sådan gør du:
  1. Tilbered en grunddej med små stykker skrællet æble og fordel dejen i 12-18 muffinsforme.
  2. Bland farin sammen med smør og kanel og fordel det over den rå dej.
  3. Bag som beskrevet i grundopskriften.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Bagværk
Du finder grundopskriften nederst på siden.
Muffins med valnøddeknas
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
1 portion grundopskrift
Valnøddeknas:
75 g farin
50 g smør
Sådan gør du:
  1. Fordel grunddejen med små stykker frugt i 12-18 muffinsforme og sæt dem i ovnen 12-15 min.
  2. Hak valnødderne og bland dem med farin, kanel og smør til en klumpet masse.
  3. Fordel den over de halvbagte muffins og bag dem færdige som beskrevet i grundopskriften.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Bagværk
Du finder grundopskriften nederst på siden.
Kirsebær- og mandelmuffins
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
1 portion grundopskrift
75 g mandler
Glasur:
Sådan gør du:
  1. Hæld kirsebærrene på en sigte – gem evt. saften til glasuren. Hak mandlerne.
  2. Tilbered en grunddej og tilsæt afdryppede kirsebær og hakkede mandler.
  3. Fordel dejen i 12-18 muffinsforme og bag som beskrevet i grundopskriften.
  4. Pynt med glasur rørt af flormelis og vand eller lidt kirsebærsaft.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Bagværk
Du finder grundopskriften nederst på siden.
Citrusmuffins med birkes
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
1-2 spsk blå birkes
Pynt:
50 g smør
3 spsk flormelis
Sådan gør du:
  1. Tilbered en portion grunddej med birkes og fintrevet skal af begge frugter. Og erstat halvdelen af kærnemælken med saft af citron og appelsin (1 dl).
  2. Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag som beskrevet i grundopskriften.
  3. Pynt med glasur rørt af flødeost, blødt smør, flormelis og fintrevet citron- og/eller appelsinskal.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri