Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

10 favoritopskrifter fra Hjemmet

Vi har fundet de 10 opskrifter, der var jeres absolutte favoritter sidste år og samlet dem til jer her ♥ Jeres top 10 lyder sådan her:

  1. Franske makroner
  2. Fedtebrød
  3. Tomatsalat med mozzarella og basilikum
  4. Pariserbøf med det hele
  5. Skøn & saftig squashkage
  6. Hurtig hummus
  7. Kødboller i karry
  8. Porretærte
  9. Nem og lækker hønsesalat
  10. Kokosmakroner
Annonce

Bagværk
Macarons er klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. Læg dem sammen med creme i matchende pastelfarver.
Franske makroner
Arbejdstid: 1½ time
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
(ca. 20 stk.)
Makroner:
Hvid chokoladecreme:
Sådan gør du:
  1. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i.
  2. Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen. Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med bagepapir.
  3. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ½-1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne og flyt dem over på en rist. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.
  4. Creme: Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i. Tilsæt smag og farve (se herunder) og lad cremen afkøle. Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila! Opbevar dem i en kagedåse i køleskabet i op til 2 dage eller frys dem.
  5. Lyserøde: Brug rød frugtfarve og smag cremen til med 50 g purerede røde bær eller marmelade.
  6. Orange: Brug gul+rød frugtfarve og smag til med fintrevet appelsinskal.
  7. Gule: Brug gul frugtfarve og pisk 100 g lemoncurd med 100 g flødeost som fyld.
  8. Lyseblå: Brug blå frugtfarve og rør knuste kandiserede violer i.
  9. Grønne: Brug grøn (gul+blå) frugtfarve og finthakket mynte eller pistacienødder.
Tips!
Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 175 grader i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor. Tips 2: Æggehviderne skal helst være mindst 3 dage gamle og have stuetemperatur.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Bland mel og hjortetakssalt og findel fedtstoffet heri.
  2. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt hurtigt dejen sammen.
  3. Rul dejen i tommelfingertykke stænger, tryk dem lidt fladere.
  4. Bag stængerne ved 200 grader i ca. 10 min.
  5. Rør glasur af flormelis og rom samt lidt vand til passende konsistens.
  6. Glasér stængerne, mens de endnu er varme, skær dem herefter i skrå snitter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Læg tomatskiverne på et fad eller fordel dem på fire tallerkener. Drys med sukker.
  2. Hæld lagen fra mozzarellaen væk og skær osten i skiver.
  3. Læg dem og løgringene oven på tomatskiverne.
  4. Bland olie med eddike og krydr med salt. Hæld dressingen over salaten lige før servering.
  5. Drys evt. med oliven og basilikum
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Ælt kødet med lidt salt og peber og form det til 2 bøffer på de 2 skiver brød.
  2. Steg dem med kødsiden nedad på en pande med smør 4-5 min.
  3. Vend dem og steg dem til brødet er gyldent ca. 3 min.
  4. Anret pariserbøfferne med peberrod, rødløg, pickles, kapers, rødbeder og æggeblommer.
  5. Pynt med salatblade og persille.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Smør en bradepande (20 x 30 cm) eller en springform med indsats (26 cm) med smør og drys den med sukker.
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Rør smør med sukker, farin og vanilje og tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt mælken. Vend revet squash i dejen.
  4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen. Rør det i dejen og tilsæt salt, chokolade og nødder.
  5. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen 45-60 min.
  6. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den forsigtigt vendes ud på en rist.
  7. Pynt med chokoladeglasur:
  8. Smelt mørk chokolade sammen med piskefløde og sirup og bred det ud over den afkølede kage. æt evt. nogle valnøddekerner i glasuren.
Tips!
Dejen kan også fordeles i 12 muffinforme – sæt dem i ovnen ved 210 grader i 8 min. Skru ned til 180 grader og bag dem færdige 15-20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Hurtig hummus
(4-6 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
2-3 spsk citronsaft
1-2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Hæld væsken fra kikærterne, men gem den.
  2. Blend kikærter og pillet hvidløg til en grov mos og smag til med citronsaft, tahin, salt og peber.
  3. Tilsæt evt. lidt væske, hvis mosen er for tyk og anret i en skål.
  4. Dryp olivenolie over hummusen og drys med sorte oliven og friskhakket persille.
Tips!
Hummusen kan også krydres med stødt spidskommen, stødt paprika og/eller friskhakket eller stødt chili. Server f.eks. med varme pitabrød eller chips bagt af flækkede udskårne pitabrød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

En klassisk og velsmagende ret.
Kødboller i karry
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid, fars: ½ time
Kogetid, boller: 8-10 min.
1 tsk salt
1 æg
3 spsk mel
Sovs:
3 spsk smør
3 spsk mel
Sådan gør du:
  1. Rør salt i kødet, til det er sejt.
  2. Rør de øvrige ingredienser i.
  3. Lad farsen hvile en halv time.
  4. Bring letsaltet vand i kog.
  5. Form boller af farsen med en spiseske og kog dem i 8-10 min.
  6. Svits løg klart i smørret og svits karry med. Tilsæt æble.
  7. Rør melet i og spæd med væden.
  8. Kog kort og smag til. Servér bollerne i karrysovsen og byd løse ris til.
Tips!
Kødboller i karry er fryse-egnede.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørTærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Porretærte
(Ca. 10 stykker)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
150 g smør
125 g hvedemel
½ tsk fint salt
1 æg
Fyld:
2 spsk smør
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
  2. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
  3. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
  6. Krydr med timian, salt og peber.
  7. Tilsæt mælk eller fløde og æg.
  8. Sæt den forbagte tærteform på en bageplade og hæld forsigtigt fyldet i.
  9. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
  10. Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Læg kyllinge kødet i en gryde med et par citronskiver, en kvist estragon og peberkorn. Hæld bouillon ved og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre under låg 12-15 min. Tag gryden af varmen, fjern låget og lad kødet køle af i bouillonen.
  2. Træk skindet af kyllingestykkerne og pluk kødet i aflange strimler.
  3. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, sennep, finthakket estragon, salt og peber.
  4. Tilsæt champignon, blegselleri, forårsløg og kyllingekød og smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Her kan du få bugt med overskydende æggehvider.
Kokosmakroner
(ca. 20 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
175 g sukker
200 g kokosmel
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland æggehvider, sukker og kokos i en gryde og rør det sammen over svag varme, til det slipper gryden, men ikke er mere end håndvarmt.
  3. Form dejen til toppe og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag kokosmakronerne ca. 20 min.
  5. Lad dem afkøle på bagepapiret på en rist og læg dem i kagedåse til opbevaring.
Tips!
Dyp evt. kagerne i smeltet chokolade og lad det stivne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri