Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

17 søde kager og desserter med chokolade

Intet er så lækkert som et dejligt stykke chokolade - her har Hjemmets Hanne Bloch samlet 17 af sine bedste opskrifter på kager og desserter med chokolade til dig. Mums - der er noget for en hver smag - se alle chokoladelækkerierne og find dine favoritter her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk de hele æg og sukker sammen.
  2. Smelt chokoladen og rør den i.
  3. Bland kakao, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen.
  4. Kom bagepapir på bagepladen og hæld dejen ud herpå.
  5. Bag rouladebunden midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.
  6. Vend bunden ud på sukkerdrysset bagepapir og dæk straks med et fugtigt viskestykke over bagepapiret. Lad bunden svale af.
  7. Fyld: Rør blødt smør og flormelis sammen til en creme og rør cremefraiche i sammen med appelsinsaft og revet appelsinskal.
  8. Fordel cremen over den helt kolde bund og rul sammen herom.
  9. Sigt kakao over før servering og pynt evt. rouladen med frugt og nødder.
Tips!
Skiver af roulade kan serveres som dessert med flødeskum og frugt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og bland flormelis i.
  2. Tilsæt sammenpisket æg og saml dejen.
  3. Lad dejen hvile koldt en halv times tid.
  4. Rul 2/3 af dejen tyndt ud og beklæd smurte linseforme hermed.
  5. Kom lidt revet marcipan, nougat og chokolade i hver.
  6. Rul resten af dejen ud og udstik til låg på linserne.
  7. Klem godt til i kanten.
  8. Bag midt i ovnen ved 200 grader i et kvarter.
  9. Drys lidt sigtet kakao pa linserne og pynt med druer og appelsinstrimler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og brun farin godt sammen og pisk æggene i.
  2. Smelt chokoladen og rør den i blandingen. Rør koghedt vand i.
  3. Bland vanilje og bagepulver i melet og sigt det i dejen.
  4. Kom dejen i en velsmurt sandkageform og bag kagen midt i ovnen ved 160 grader ca. 1 time.
  5. Skær kanterne løse med en lille kniv, men vend først kagen ud, når den er helt kold.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af Hanne Bloch

Bagværk
Chokoladetærter
(4 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid, dej: 30 min
Bagetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
150 g smør
Fyld:
revet skal af ½ citron (usprøjtet)
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og bland flormelis i.
  2. Tilsæt det sammenpiskede æg og saml dejen. Lad dejen hvile en halv time.
  3. Udrul dejen og beklæd smurte portionstarteforme med den. Prik dejen med en gaffel og forbag den ca. 5 min. ved 175 grader.
  4. Fyld: Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde. Tag den fra varmen og pisk chokoladen i lidt ad gangen.
  5. Pisk ægget sammen og pisk det i chokoladeblandingen sammen med den revne citronskal.
  6. Kom det i den forbagte tærtebund. Bag tærten færdig endnu 10-15 min. Lad den svale.
  7. Nar tærten er hel kold, pyntes den med hvid chokolade i striber samt syltede appelsinstrimler.
  8. Syltet appelsinskal:Kog en sukkerlage af 2 dl vand og 1 ½ dl sukker.
  9. Kom tynde strimler af usprøjtet appelsinskal i sukkerlagen. Lad dem simre heri 20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Bland gryn, sukker, mel og vaniljesukker.
  2. Smelt smør sirup og fløde i en lille gryde og kom det i melblandingen. Rør det sammen.
  3. Sæt med to teskeer dejen på bagepapir lagt på bagepladen.
  4. Tryk kagerne lidt flade – de flyder lidt, så sæt dem med pæn afstand.
  5. Bag kagerne ved 200 grader i 5 min. Lad dem blive kolde, før de dyppes halvt i smeltet chokolade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Findel fedtstoffet i melet, til en grynet blanding. Bland sukker i.
  2. Mal eller finhak mandler eller nøddekerner og bland dem i. Saml dejen.
  3. I modsætning til andre typer deje skal der ikke æg i denne dej.
  4. Del dejen i 2 eller 4 portioner, alt efter hvor mange bunde du ønsker.
  5. Tryk dejen ud på bagepapir efter en skabelon, der kan være rund eller firkantet, stor eller lille.
  6. Bag bundene ved 200 grader i ca. 5 min.
  7. Fyld: Bring fløden langsomt i kog. Pisk imens æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Hæld den koghede flødeblanding i.
  8. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
  9. Tag gryden fra varmen og pisk den finthakkede chokolade i sammen med appelsinskal. Lad cremen svale.
  10. Kom cremen mellem bundene og drys med sigtet flormelis. Pynt med chokoladeruller.
Tips!
Chokoladeruller: Chokoladen skal have en passende blød konsistens, brug f.eks. mikroovn ved 600 watt i 30 sekunder. Brug derefter en god ostehøvl på chokoladen, ligesom man høvler ost, så fremkommer der de fineste ruller.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
Tips!
I stedet for at komme chokolade i makrondejen kan makronerne overtrækkes med chokolade, når de er bagt og helt kolde.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Rør det blødgjorte smør med halvdelen af sukkeret.
  2. Smelt chokoladen over svag varme eller over vandbad. Rør den i smørmassen. Pisk eller rør æggeblommerne i.
  3. Pisk æggehviderne stive og pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen.
  4. Bland vaniljesukker og bagepulver i melet. Rør det i dejen med halvdelen af de piskede æggehvider. Vend den sidste portion af hviderne i.
  5. Kom dejen i en velsmurt springform (22 cm i diameter) og bag kagen på næstnederste rille i ovnen ved 175-180 grader i 45 min.
  6. Lad kagen svale lidt, inden en tages ud. Skær kagen igennem pa tværs og fordel halvdelen af abrikosmarmeladen herpå. Læg kagen sammen, og kom resten af abrikosmarmeladen over.
  7. Glasur: Smelt chokoladen ved svag varme. Tag den fra varmen og rør flormelis og smør i lidt ad gangen. Kom til sidst vand i.
  8. Kom chokoladeglasur over kagen og på siderne, gerne i bølger og striber.
  9. Når glasuren er stivnet, pyntes med flakkede mandler og chokoladefigurer (se herunder).
  10. Der kan evt. serveres flødeskum til.
Tips!
Chokoladefigurer: Smelt 150 g chokolade, og lad den svale lidt, inden den kommes i en lille plastpose. Klip et lille hul i en spids af posen. Aftegn cirkler pa bagepapir. Sprøjt nu chokoladen i cirkler eller blomster indenfor det aftegnede felt. Lad chokoladen stivne helt, for den forsigtigt løsnesmed en lille spids kniv.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den med smørret over svag varme.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og bland den smeltede chokolademasse i.
  3. Bland mandler i melet og vend det i.
  4. Pisk æggehviderne stive og fold dem i til sidst.
  5. Kom chokolademassen i smurte portionsforme og bag kagerne ved 200 grader i 15-20 min.
  6. De hæver en del, men falder lidt, efter de er taget ud af ovnen – det skal de.
  7. Serveres gerne lune med flormelisdrys og bærkompot.
  8. Bærkompot: Kog først en sukkerlage af 3 dl vand og 2 dl sukker i 15 min.
  9. Kom 250 g bær i, f.eks. brombær, eller hindbær. Lad dem simre i lagen 3-4 min.
  10. Lad dem blive kolde i lagen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Knus kiksene i foodprocesser sammen med mandelflagerne.
  2. Rør det smeltede smør i og kør, indtil blandingen samler sig let.
  3. Fordél blandingen i en smurt springform, 22 cm i diameter, og tryk den ensartet med en paletkniv.
  4. Forbag ved 170 grader i 10-15 min.
  5. Tag formen ud og dæmp nu varmen på ovnen til 150 grader.
  6. Smelt chokoladen.
  7. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen og pisk flødeost og cremefraiche i.
  8. Kom flødeostblandingen i formen på den forbagte bund. Dryp øverst med chokoladen i et tilfældigt mønster.
  9. Bag kagen ved de 150 grader i 50-55 min. Lad gerne kagen stå natten over.
  10. Servér kagen med kompot eller henkogte frugter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Bind bagepapir om små portionsforme, så der dannes en krave 4-5 cm over formens kant.
  2. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min.
  3. Smelt chokolade og nougat. Pisk æggeblommer og flormelis sammen.
  4. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen.
  5. Knug husblassen fri for vand og smelt den i varm kaffe. Lad det svale lidt, inden det kommes i desserten, mens der piskes.
  6. Pisk æggehvider og piskefløde hver for sig.
  7. Vend først flødeskum i, derefter hviderne.
  8. Kom desserten i formene.
  9. Stil den koldt nogle timer. Løsn forsigtigt desserten med en lille skarp kniv.
  10. Kom høvlet chokolade samt flødeskum på toppen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch

Søde sager og drikke
Kaffechokolade
Arbejdstid:
Kogetid:
Endvidere: 25 g hakket chokolade og flødeskum af 1 1/2 dl piskefløde.
Sådan gør du:
  1. Kom den hakkede chokolade i en kande eller i fire store kopper.
  2. Hæld kogende mælk på og rør rundt, til chokoladen er smeltet.
  3. Hæld nybrygget varm kaffe på.
  4. Kan serveres med chokoladedrys og flødeskum
Tips!
Chokoladeteskeerne kan kobes i supermarkeder, f.eks. hos Coop. De smelter i kogende vaske, men giver smag i varm chokolade eller kaffe.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Fordel chokoladen i fire varmebestandige glas og hæld varm kaffe på.
  2. Rør om, til chokoladen er smeltet.
  3. Pisk fløden til skum.
  4. Fordel iskugler i glassene og kom flødeskum på.
  5. Serveres med lang ske og sugerør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Skrab vaniljekorn ud i mælken, tilsat resten af vaniljestangen, kanel, chili, ingefær og honning.
  2. Bring mælken i kog.
  3. Hak chokoladen fint og pisk den i den koghede mælk.
  4. Fisk kanel og vaniljestang op, for drikken serveres varm, evt. med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch

Minikager
Arbejdstid:
Bagetid:
Pynt: ca. 75 g smeltet hvid chokolade, kokosdrys og kandiserede roser eller violer.
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, chokolade og sukker sammen. Pisk æggene i.
  2. Bland bagepulver i melet og rør det forsigtigt i sammen med mælken.
  3. Fordel dejen i små papirsforme og bag kagerne ved 180 grader i ca. 10 min.
  4. Fordel smeltet chokolade på kagerne, når de er kolde, og drys med kokos og/eller chokolade og kandiserede roser.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Bræk chokoladen i småstykker og smelt den med fløden over svag varme.
  2. Tag det fra varmen, og rør smørret i lidt ad gangen sammen med æggeblommerne.
  3. Rør revet appelsin og kanel i.
  4. Kom blandingen i små papirs- eller metalforme og lad den stivne.
  5. Drys med lidt hakket chokolade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Lag husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk pulverkaffe og kakao i.
  3. Smelt den udblødte husblas i kaffen og smelt chokoladen.
  4. Pisk den smeltede chokolade i æggemassen.
  5. Lad kaffen med smeltet husblas svale, så det bliver lunt om en lillefinger. Hæld det herefteri en tynd stråle i æggemassen, mens der piskes.
  6. Pisk æggehvider og fløde stift.
  7. Vend flødeskum og æggehvider i.
  8. Kom det i en serveringsskal eller i portionsglas og lad det stivne.
  9. Pynt med høvlet chokolade for servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri