Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækker koldskål med hjemmebagt tilbehør

Koldskål er en vaskeægte dansk klassiker lavet af kærnemælk, der gør drikken både velsmagende og fyldig. Koldskål kan være mellemmåltid, men med tilbehør som f.eks. blommebutterdejssnitte er det en fin lille dessert.

 

Her får du en kogebog med opskrifter på 3 forskellige slags koldskål samt kammerjunker og kanelmakroner, som kan spise til. ♥Velbekomme♥!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Blend blåbær med sukker. Rør kærnemælk og fløde eller mælk i.
  2. Smag til med lime- eller citronsaft og sukker.
  3. Stil blåbærkoldskålen i køleskabet ca. 30 min. og servér den afkølet med kammerjunkere til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Rul dejen lidt ud og skær hvert stykke i 4.
  2. Prik dem med en gaffel og læg dem på bagepapir på bagepladen.
  3. Skær blommerne over og fjern stenene.
  4. Skær blommerne i tynde både og læg dem taglagt på hvert dejstykke.
  5. Drys med perlesukker og bag dem i midten af en 200 grader varm ovn.
  6. Servér blomme-butterdejssnitterne lune til koldskålen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Flæk vaniljestangen, og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker.
  2. Pisk det skummende og rør gradvist kærnemælk og ymer eller tykmælk i.
  3. Smag til med fintrevet citronskal og -saft eller brug citronlagen her nedenfor. Sæt kærnemælkskoldskålen i køleskabet.
  4. Citronlage: Skær det gule af skrællen på citronerne i små strimler (brug evt. et juliennejern).
  5. Kog dem ca. 5 min. i en blanding af sukker og vand, til citronstrimlerne er klare. Køl lagen af og tilsæt saft af citronen.
  6. Citronskum: Pisk æggehviderne stive med sukker. Bland flødeskum og 2 tsk fra citronlagen i.
  7. Kom en klat citronskum i kærnemælkskoldskålen og kom lidt citronskal på toppen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Bland mel, kardemomme og bagepulver og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor.
  3. Tilsæt sukker og farin og saml hurtigt dejen med fløde eller mælk. Del dejen i 4 portioner og tril dem til pølser.
  4. Del hver pølse i 20 stykker og tril dem til kugler.
  5. Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ca. 8 min.
  6. Tag kagerne ud og skru ovnen ned til 175 grader.
  7. Del kagerne i halve med en gaffel (eller en kniv) og læg dem på bagepladerne med den flade ende opad.
  8. Bag dem 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist. Opbevar dem i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opkrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft.
  2. Overhæld mandlerne med kogende vand og hæld dem på en sigte.
  3. Smut huden af dem og hak dem fint i en foodprocessor.
  4. Hæld dem over i en skål og tilsæt sukker og stødt kanel.
  5. Rør æggehviderne i til dejen er tyk og kan formes.
  6. Dyp fingrene i koldt vand og tril dejen til 20 kugler. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bland flormelis med stødt kanel og sigt det over dejkuglerne.
  8. Bag dem midt i ovnen16-20 min. – de skal være gyldne.
  9. Lad dem stå på pladen et par min., løft dem forsigtigt af papiret og læg dem på en rist til afkøling.
  10. Opbevar dem i en kagedåse.
Tips!
Hvis kagerne hænger fast i bagepapiret, så læg det over på et viskestykke opvredet i vand. Så slipper de papiret efter et par min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri