Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 hurtige kager med kirsebær

Det er sæson for de søde kirsebær. Brug dem i disse 3 dejlige kager: Kirsebærkage med lækker toscatop, en dejlig kardemommekage med kirsebær og lækre kirsebær- og mandelmuffins. Velbekomme!

Annonce

Bagværk
Du finder grundopskriften nederst på siden.
Kirsebær- og mandelmuffins
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
1 portion grundopskrift
75 g mandler
Glasur:
Sådan gør du:
  1. Hæld kirsebærrene på en sigte – gem evt. saften til glasuren. Hak mandlerne.
  2. Tilbered en grunddej og tilsæt afdryppede kirsebær og hakkede mandler.
  3. Fordel dejen i 12-18 muffinsforme og bag som beskrevet i grundopskriften.
  4. Pynt med glasur rørt af flormelis og vand eller lidt kirsebærsaft.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Bagværk
Muffins er nemme at lave og gode at fryse. Husk at blande våde ingredienser for sig og tørre for sig og rør derefter dejen sammen med let hånd – ikke for længe og uden maskine. Så får du nogle perfekte små kager. Muffins laves ud fra samme grundopskrift, og kan varieres i det uendelige.
Grundopskrift til muffins
(12-18 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
2 æg
1-2 tsk fintrevet
ca. 450 g hvedemel
1 tsk natron
¼ tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Pisk æggene let sammen med kærnemælk, farin eller sukker, citrusskal, vanilje og smeltet smør eller olie.
  3. Sigt mel sammen med bagepulver, natron og salt. Rens frugten og skær i små stykker. Vend dem i melet og tilsæt de våde ingredienser.
  4. Vend dejen sammen med let hånd – den skal være tyk og lidt klumpet.
  5. Fordel dejen i 12-18 muffinsforme. skru ned til 180 grader og lad dem bage 25-30 min.
  6. Tjek med en tandstikker om de er gennembagt, vend dem ud af formene og stil dem til afkøling på en rist.
  7. Drys evt. flormelis over kagerne til sidst.
Velbekomme!

Bagværk
Skøn kage der kan fryses, egner sig både til strandtur og skovtur, da den er nem at transportere eller kaffebordet derhjemme.
Sådan gør du:
  1. Rør smør med sukker, til det er skummende hvidt. Rør et æg i ad gangen. Tilsæt vanilje og citronskal.
  2. Bland hvedemel med kardemomme og bagepulver. Drys denne blanding i dejen og rør.
  3. Tilsæt derefter tykmælk eller ymer, citronsaft og pistacienødder eller mandelsplitter.
  4. Fyld dejen i en smurt sandkageform. Bag den ca. 50 min. ved 175 grader.
  5. Servér med kirsebær.
Tips!
Kagen kan fryses i passende portioner og tages op, når vejret er til en strandtur
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Det er sæson for de søde kirsebær. Brug dem i en dejlig kage med mandeltop (toscatop). Kagen kan serveres som dessert med koldt flødeskum eller som kaffekage.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk smør og sukker cremet og pisk æg og vanilje i.
  3. Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen skiftevis med mælken.
  4. Fyld dejen i en smurt springform eller dyb tærteform (24 cm). Vend de udstenede kirsebær med sukker og majsstivelse og fordel dem på dejen.
  5. Bland mel, sukker og farin sammen og hak det kolde smør i, til det bliver en klumpet dej.
  6. Tilsæt mandler og fordel det over bærrene.
  7. Bag kagen midt i ovnen 50-60 min. Stil den til afkøling på en rist og nyd kagen med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri