Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 lækkerier med søde brombær

Brug de søde saftige brombær i lækre kager og grød - her byder vi på skønne napoleonskager med brombær, en luksus æbletærte med brombær og mazarin, samt en lækker fløjsblød grød med æble og brombær. Velbekomme!

 

Se også:

 - Æblekage med brombær på Boligliv.dk

 

 

Annonce

Søde sager og drikke
Brug havens lækre bær og æbler til en lækker dessert. Grøden er også meget velegnet som fyld i en lækker lagkage.
Æble/brombærgrød
(2-3 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 dl vand
250 g brombær
3-4 spsk sukker
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. kræl æblerne og skær dem i små stykker uden kernehus. Kom dem i en gryde sammen med vandet og giv det et opkog. Lad frugten simre mør ca. 10 min.
  2. Tilsæt brombær og sukker og kog grøden et par min. mere.
  3. Smag til med citronsaft og lad grøden afkøle. Servér med fløde.
Tips!
Denne grød er også lækker som fyld i en hurtig lagkage med færdigkøbte lagkagebunde og flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Bag de lækreste konditorkager med fyld af brombær og blåbær. Kagerne er nemme at bage med færdigkøbt butterdej.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud på et skærebræt og del hvert stykke igennem, så der bliver 4 stænger på ca. 10 cm’s bredde.
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg (dog ikke på kanterne, da det vil hindre dem i at hæve ordentligt). Prik dejen med en gaffel og sæt pladen i ovnen i 15-20 min., til dejen er gylden og gennembagt. Læg stængerne på en rist til afkøling.
  3. Creme: Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med mælk eller fløde. Giv det et opkog. Pisk æggene sammen med sukker og majsstivelse i en skål.
  4. Pisk mælk eller fløde i æggene og hæld det tilbage i gryden. Kog det igennem under piskning. Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.
  5. Bær: Læg de flotteste bær (75 g af hver slags) til side. Kom resten i en gryde med sukker og vand og kog det igennem under Af Sandra Leigh Draznin sandra@hjemmet.dk Foto: Thomas Hergaard omrøring, til sukkeret er smeltet, og bærrene er kogt lidt ud. Tag gryden af varmen og tilsæt kartoffelmel rørt ud i koldt vand. Hæld det i en skål til afkøling.
  6. Glasur: Rør sigtet flormelis sammen med rom og smør det på 2 af stængerne. Brug undersiden af dem som overside, da de er glattest.
  7. Samling: Læg de 2 stænger uden glasur på et fad. Pisk cremen igennem og fordél den på stængerne. Vend de rå bær i bærkompotten (hold lidt tilbage til pynt) og læg den oven på cremen.
  8. Pisk fløden til skum og fordél den over bærrene. Læg de to glaserede stænger ovenpå. Pynt med friske bær. Skær hver stang ud i 4-5 kager. Brug en skarp, savtakket kniv.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift Sandra Leigh Draznin

Bagværk
En luksus-æbletærte med brombær, hvor frugten er bagt i en skøn marcipanmasse.
Sådan gør du:
  1. Bland mel og flormelis og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse – brug gerne en foodprocessor.
  2. Tilsæt sammenpisket æg og saml hurtigt dejen. Pak den ind og lad den hvile i køleskab mindst 1 time.
  3. Rør marcipan, sukker og smør godt sammen – det kan også gøres i foodprocessoren. Tilsæt æggene et ad gangen og vend derefter mel og mandler i.
  4. Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik den med en gaffel og sæt den i fryseren 20 min. Forbag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15 min.
  5. Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i tynde både/skiver. Skyl bærrene og lad dem dryppe godt af.
  6. Fordel mazarinmassen på tærtebunden og læg æbler og brombær ovenpå. Tryk dem lidt ned i mazarinen og drys med sukker. Bag tærten 45-60 min. afhængigt af tykkelsen på mazarinmassen.
  7. Server tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri