Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 lækre lagkager

Der er intet så festligt, som en lækker hjemmelavet lagkage. Her har vi fundet tre lækre varianter - nogle kræver bær og andre er fyldt med skøn, hvid chokolade og pyntet med årstidens bær og frugter.  Byd dine gæster på hvid luksuslagkage, lagkage med hindbærskum og lagkage med jordbær og rabarber. God fornøjelse!  

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i ét ad gangen.
  2. Smelt chokoladen og rør den i æggemassen sammen med kvark samt skal og saft fra citronen.
  3. Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og vend det i. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 175 grader i 40 min. Lad den svale, før den deles til 2 bunde.
  4. Pisk fløden til let skum og pisk sukker i. Fordel lidt af flødeskummet mellem bundene sammen med hele eller delte bær, f.eks. jordbær, hindbær eller lignende.
  5. Fordel smeltet hvid chokolade over øverste bund. Sprøjt striber af mørk chokolade på den hvide chokoladeglasur og træk striber i den med en lille kniv.
  6. Sprøjt flødeskum i kanten og pynt evt. med bær.
Tips!
Pas på den hvide chokolade, når den smeltes. Den er mere sart end den mørke, det vil sige, at den gryner, hvis den udsættes for kraftig varme.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Arbejdstid: ca. 1 time Bagetid: ca. 20 min. (bages ad 3 gange á 6-7 min.) Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Bunde: Rør smør med sukker, til det er hvidt. Tilsæt æg. Drys mel igennem en si og vend det i dejen med en dejskraber. Tegn på bagsiden af bagepapir 6 cirkler hver med en diameter på ca. 20 cm.
  2. Vend papiret og smør dejen på bagepapiret inden for cirklerne. Bag bundene sprøde i en 200 grader varm ovn 6-7 min. Lad dem køle af på bagerist.
  3. Træk bagepapiret af – fugt det forsigtigt med lidt vand på bagsiden, så er det lettere at få af.
  4. Hindbærskum: Pisk flødeskum og mos hindbær med en gaffel. Vend sammen med flormelis og evt. kornene af vanilje. Læg skummet i et tyndt lag mellem de 6 kagebunde og servér straks.
Velbekomme!

En sommerlig lagkage, der er nem at lave, og som smager vidunderligt. Køber man færdige bunde, kan lagkagen sagtens trylles frem i f.eks. sommerhuset.
Sådan gør du:
  1. Rabarberkompot:
  2. Skær rabarberstilkene i stykker på 1-2 cm. Bland dem med sukker og vaniljekornene. Kog forsigtigt, til rabarberne afgiver væske og lad dem varme igennem, uden at de bliver til mos. Lad dem køle af.
  3. Lagkagebunde:
  4. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver tykt skum. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det igennem en si. Vend det forsigtigt i æggemassen og fyld den i en smurt springform. Bag ved 175 grader i ca. 30 min.
  5. Afkøl og flæk bunden i tre med en brødkniv. Læg den nederste på et kagefad eller en stor tallerken. Læg først halvdelen af rabarberkompotten (også saften) på og væd evt. med vin eller saft.
  6. Læg en bund på og fordél resten af rabarberkompotten ovenpå.
  7. Læg den sidste bund på, tryk lagkagen sammen, dæk den til og lad den trække nogle timer eller i køleskab (gerne til næste dag).
  8. Skyl jordbærrene i koldt vand, lige før kagen skal nydes. Nip jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte.
  9. Pisk flødeskum og bland med marcipan. Smør ud på kagen med en paletkniv.
  10. Fordél jordbærrene på toppen og drys evt. med hyldeblomster.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri