Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 lækre (og glutenfri) kager

Disse tre fristende kager kan nydes af alle – også glutenallergikere. Her byder vi på en saftig majskage med abrikoser, en skøn luksus chokoladeroulade med moccacreme, og en blød og lækker chokoladekage med marengs på toppen.

 

Gluten er et protein, der findes i hvede, rug, byg og havre. Hvis man skal undgå gluten af hensyn til allergi, kan man i stedet bruge rismel, majsmel, majsstivelse, kokosmel, hirseflager, boghvedemel, sojamel, sojaflager, kartoffelmel eller en af de specielle glutenfri melblandinger.

Annonce

BagværkGlutenfrit
Uhm – en blød og lækker chokoladekage med sprød marengs på toppen. Kagen kan serveres til dessert eller på kaffebordet.
Sådan gør du:
  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen 1 1⁄2 minut ved fuld effekt. Rør smør og rørsukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i – én ad gangen.
  2. Rør den smeltede chokolade i og tilsæt vaniljesukker, bagepulver og evt. rom. Pisk æggehviderne stive. Rør først 1⁄3 af hviderne i, vend derefter resten af de stiftpiskede æggehvider i.
  3. Smør en springform (ca. 22 cm i diam. ) godt. Sæt kagen i ovnen ved 175 grader og bag den i 20-25 min. Hak imens nødder og chokolade.
  4. Pisk æggehviderne stive og pisk derefter sukkeret i lidt ad gangen. Bland majsstivelse med nødder og hakket chokolade. Vend halvdelen i marengsmassen. Fordél marengsmassen over kagen, når den har bagt i ca. 20 min. – den skal have en fast overflade. Drys resten af nødde-chokolademassen over og bag kagen færdig. Den skal have yderligere ca. 25 min.
  5. Når kagen har kølet lidt af, falder den sammen i midten. Lad kagen blive helt kold, før ringen omkring springformen fjernes. Kagen kan sagtens holde sig frisk et par dage.
Tips!
Kagen er glutenfri, da den er helt uden hvedemel. Derimod er der nødder i marengslaget. Nøddeallergikere kan helt udelade nødderne eller erstatte dem med en tilsvarende mængde mandler, som de fleste kan tåle.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

BagværkGlutenfrit
Denne fristende kage kan nydes af alle – også glutenallergikere. Kan du ikke lide abrikoser, kan disse nemt erstattes af blommer eller ferskner.
Majskage med abrikoser
1 kage til ca. 10 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
2 æg
175 g sukker
1 dl olie
125 g majsmel
2 tsk natron
3 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader og smør en springform (22-24 cm) med olie. Pisk æg og sukker til en tyk creme og pisk olien i cremen i en tynd stråle.
  2. Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælk. Tilsæt fintrevet citronskal og fyld dejen i formen.
  3. Vask abrikoserne, udsten dem og skær dem i både. Vend dem med sukker og læg dem på dejen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time og lad den hvile i 15 min., før den løsnes af formen.
  4. Server med sigtet flormelis og evt. lidt flødeskum eller cremefraiche.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

BagværkGlutenfrit
Skøn saftig roulade med den lækreste moccacreme - kagen er glutenfri, så alle - også glutenallergikere- kan spise med!
Luksus chokoladeroulade med moccacreme
1 roulade til ca. 10 personer.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Kage:
50 g smør
6 æg
150 g sukker
lidt ekstra sukker
Creme:
1/4 liter piskefløde
fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Knæk chokoladen i små stykker og smelt dem over vandbad sammen med smørret. Tag det af varmen og lad det køle lidt af. Del æggene og pisk æggeblommerne luftige med halvdelen af sukkeret. Vend chokoladen i æggeblommecremen.
  2. Pisk hviderne stive med resten af sukkeret og vend dem forsigtigt i dejen. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 15 min.
  3. Vend den ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og dæk den med et fugtigt viskestykke.
  4. Pisk fløde, flormelis og fintrevet appelsinskal til skum og smag til med kaffe. Træk bagepapiret af chokoladebunden og fordel cremen på kagen. Rul den sammen og stil den koldt indtil servering. Pynt med sigtet kakao lige før servering.
Tips!
Server evt. kagen som dessert med en frisk appelsinsalat.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge