Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 lækre retter: Forkæl familien med en lækker hjertemenu ♥

Den 14. februar er det valentinsdag, men alle dage kan vel i princippet bruges til, at fejre kærligheden og den eller dem man har kær. Her har vi sammensat en lækker menu med hjertetema, som du kan forkæle familien eller din udkårne med – alle årets dage ♥ Her byder vi på:

Brændende kærlighed

Hjerter i flødesovs

Valentinshjerte med mos og grønsager

Lækre blåbærhjerter til dessert

 

 

SE OGSÅ: Hjertechokoladekage & Valentinshjerte med citrus & kokos

SE OGSÅ: Valentinsaften: Her er den mest romantiske Valentines middag



Annonce

Vegetarisk
I anledningen af valentinsdag er her en hjerteformet grønsagsret med kartoffelmos.
Valentinshjerte med mos og grønsager
2 personer
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
Kartoffelmos:
1 spsk smør
Grønsager med tomatsovs:
2 tsk smør
ca. 1 tsk rødvinseddike
1 knsp sukker
Drys:
Sådan gør du:
  1. Kartoffelmos:
    Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 20 min. i usaltet vand, til de er møre. Hæld kogevandet fra, men gem lidt. Mos kartoflerne med et piskeris og tilsæt fløde og smør. Spæd evt. med lidt af kogevandet til passende blød konsistens. Smag til med salt og peber.
  2. Grønsager med tomatsovs:
    Steg løget klart i smør med hvidløg. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomater og kog i ca. 5 min. Smag sovsen til med eddike og sukker. Steg svampene på en tør pande i 3-4 min. Vend dem i den varme tomatsovs.
  3. Kom varm kartoffelmos i en sprøjtepose med en stjernespids. Form til et hjerte på tallerknerne. Fyld hjertet med grønsager med tomatsovs. Drys med persille.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Øvrige
En skøn, traditionel ret, der lige har fået et twist, idet „kærligheden“ er med æbler og porrer i stedet for de traditionelle løg.
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne, skær dem ud i grove stykker og kog dem helt møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Rør varm mælk i mosen og smag til med salt og peber. Hold den varm.
  2. Rist bacontern sprøde på en pande og tilsæt fintsnittede, rensede porrer. Lad dem stege 3-5 min. under omrøring og tilsæt æblebåde med eller uden skræl. Vend rundt og lad retten simre, til æblerne er varme.
  3. Smag til med salt og peber og anret med kartoffelmosen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Stegte hjerter i flødesovs er efterhånden blevet en sjælden spise, og det selv om hjerter både er billig og sund mad.
Hjerter i flødesovs
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 1½-2 timer
Fryse-egnede
1 stort bdt persille
3 spsk smør
2 spsk mel
Sådan gør du:
  1. Skær hjerterne op og rens dem grundigt for størknet blod. Skær også tykke årestammer af.
  2. Gnid hjerterne med salt og peber. Skyl persillen godt og kom den i hjerterne sammen med fintstrimlet spæk. Bind omkring med kødsnor.
  3. Brun hjerterne i smørret i en tykbundet gryde. Brun også løgene. Hæld bouillon og fløde ved og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad hjerterne snurre i ca. 1½ time, eller til de er godt møre. Vend dem jævnligt.
  4. Tag hjerterne op, si væden, bring den i kog og jævn den til sovs. Skær hjerterne i skiver og servér dem med sovsen, kogte grønsager og/eller kartoffelmos og ”surt”.
Tips!
Hjerterne kan fyldes med svesker i stedet for eller sammen med persillen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Udstik dejen i 2 store hjerter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  2. Bag hjerterne midt i ovnen ca. 18-20 min. og lad dem afkøle på en rist. Rør cremefraiche eller græsk yoghurt sammen med vaniljesukker til en creme.
  3. Flæk hjerterne og læg dem sammen med creme og blåbær.
Tips!
Tip: Man kan også varme blåbærrene. Kom dem i en gryde med 2 spsk sukker. Varm dem forsigtigt igennem, til sukkeret er smeltet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri