Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 nemme grøntsagstærter

Det er både nemt og hurtigt at lave en madtærte til aftensmad - indholdet kan varieres i det uendelige, og så smager resterne vidunderligt til frokost næste dag. Her får du opskrifterne på en klassisk porretærte, en spændende tærte med skvalderkål og kylling, samt en farvestrålende og indbydende tærte med gulerod og rødbede. Du finder opskrifterne på grøntsagstærterne her:

Annonce

Småretter og tilbehørTærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Porretærte
(Ca. 10 stykker)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
150 g smør
125 g hvedemel
½ tsk fint salt
1 æg
Fyld:
2 spsk smør
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
  2. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
  3. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
  6. Krydr med timian, salt og peber.
  7. Tilsæt mælk eller fløde og æg.
  8. Sæt den forbagte tærteform på en bageplade og hæld forsigtigt fyldet i.
  9. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
  10. Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Pluk skvalderkål eller spinat fri for grove stilke, og skyl bladene grundigt i koldt vand.
  2. Blancher dem i kogende, letsaltet vand 1 min. og hæld dem i et dørslag.
  3. Steg løgene bløde og blanke på en pande med smør eller olie og tilsæt hvidløg.
  4. Steg under omrøring i 1 minut og tilsæt kyllingestrimlerne.
  5. Steg i 3-5 min. under omrøring og tilsæt skvalderkål/spinat og fløde.
  6. Giv det et opkog og hæld det over i en skål.
  7. Pisk æggene sammen med sennep og ost og rør fyldet i lidt ad gangen.
  8. Hæld det i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 180 grader i ca. 50 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Læg tærtedejen i en form, prik den med en gaffel og forbag den ca. 15 min.
  3. Skær de skrællede grønsager i tynde strimler eller riv dem groft.
  4. Smelt farin, citronsaft og smør i en gryde og tilsæt grønsagerne. Vend dem godt rundt og tilsæt vand, salt og peber. Lad det simre 5 min. og hæld det i en skål til afkøling.
  5. Pisk æggene sammen og vend dem i grønsagerne. Fyld det i tærtebunden og bag tærten ved 200 grader i ca. 25 min.
  6. Drys med fintrevet citronskal og hakket persille ved servering.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Sandra Leigh Draznina
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge