Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 skønne fedtfattige kager

Her har vi bagt fedtfattige bananmuffins med svesker, en saftig squashkage med groft mel og en helt vidunderlig luftig Angel Food Cake, bagt med æggehvider.

Annonce

BagværkKalorielet
En skøn og luftig Angel Food Cake, bagt med æggehvider.
Amerikansk Angel-Food-kage
1 kage - ca. 12 stykker
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
150 g hvedemel
1 spsk citronsaft
1 knsp salt
200 g sukker
Pynt: 25-50 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader. Sigt flormelis og mel sammen i en skål. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt citronsaft og salt. Pisk, til hviderne bliver stive, og pisk så sukkeret i – lidt ad gangen – til massen bliver som marengs.
  2. Pisk vaniljesukkeret i og vend så melblandingen i lidt ad gangen. Det skal gøres forsigtigt, så luften ikke slås ud af marengsmassen.
  3. Hæld dejen i en høj randform eller springform smurt med olie og bag kagen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Vend formen ud på en rist og lad kagen afkøle i formen.
  4. Løsn kagen med en lille kniv og tag den ud af formen. Pynt kagen med sigtet flormelis.
  5. Pr. person: 791 kJ/188 kcal Protein: 4 g Fedt: 0 g Kulhydrat: 44 g Fibre: 1 g
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

BagværkKalorielet
Skønne muffins med lækkert fyld af banan og svesker.
Banan/sveskemuffins
12 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet
50 g smør
75 g sukker
1 æg
1 spsk citronsaft
100 g svesker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker cremet og pisk ægget i. Mos bananerne sammen med citronsaft og rør det i.
  2. Bland mel med bagepulver, stødt muskat og hakkede svesker. Rør det i dejen og fordel den i 12 muffinsforme.
  3. Bag kagerne midt i ovnen ca. 25 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte og lad dem afkøle på en rist.
  4. Kalorieindhold pr. stk.: 676 kJ/161 kcal Protein: 3 g Fedt: 5 g Kulhydrat: 27 g Fibre: 3 g
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

BagværkKalorielet
Skøn squashkage bagt med groft mel og meget lidt fedtstof.
Fedtfattig squashkage
1 kage - ca. 14 skiver
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 50 min.
2 æg
125 g farin
2 spsk olie
1½ dl letmælk
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og farin cremet og pisk olie, mælk, vanilje og revet squash i.
  2. Bland mel med bagepulver, krydderier og rosiner/ bær og rør det i dejen. Hæld dejen i en form (1½ l) foret med bagepapir og bag kagen midt i ovnen ca. 50 min.
  3. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
  4. Pr. skive: 640 kJ/152 kcal Protein: 4 g Fedt: 4 g Kulhydrat: 25 g Fibre: 3 g
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri