Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 skønne sommerdesserter med jordbær

Vi fejrer sommerens komme med de skønneste desserter med jordbær - her byder vi på jordbærtærte, jordbærtrifli og en skøn cheesecake med hyldeblomst og jordbær på toppen.



Annonce

Bunden kan dækkes med udrullet marcipan eller chokolade, så bærrene ikke gør dejen blød. Arbejdstid: 40 min. Hviletid, dej: 30 min. Bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnet (uden gelé)
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og tilsæt sukker. Kom det sammenpiskede æg i og saml dejen.
  2. Lad dejen hvile koldt en halv times tid. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform (22 cm i diam.) med dejen.
  3. Prik dejbunden med en gaffel og bag den ved 185-200 grader i ca. 20 min. Lad den svale.
  4. Rul marcipanen ud til en tynd plade og læg den i bunden af tærten.
  5. Skyl og nip jordbærrene, del 2/3 i halve og mos resten. Læg jordbærmosen på marcipanen og læg de halve jordbær tæt herpå.
  6. Smelt geléen med lidt vand. Lad den svale, så den begynder at tykne og fordél den så på bærrene (evt. med en bagepensel).
  7. Flødeskum eller cremefraiche serveres til.
Velbekomme!

Jordbærtrifli består af syltede eller friske jordbær, som lægges i lag med portvinsdryppede makroner og creme. Pynt med flødeskum på toppen. Arbejdstid: 30 min. Trække- og kogetid (jordbær): ca. 1 time. Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Lad de skyllede, nippede jordbær trække med sukkeret 1 times tid.
  2. Bring det langsomt i kog med den flækkede vaniljestang, og lad det snurre i 5 min. Lad det svale.
  3. Creme:
  4. Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør majsstivelse i. Bring fløden i kog med flækket vanilje.
  5. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
  6. Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet.
  7. Kom makronerne i en skål eller portionsglas. Dryp dem med portvin.
  8. Læg jordbær over og herpå den kolde creme. Kom flødeskum på toppen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland knuste kiks med farin og smeltet smør. Pres det ud i bunden og op ad kanterne på en tærteform og stil den koldt.
  3. Skyl hyldeblomsterne og riv dem af stilkene med en gaffel. Riv citronskallen fint.
  4. Blend hyldeblomster og citronskal sammen med sukker og tilsæt hytteost og flødeost.
  5. Kør det glat og tilsæt æg og 2-3 spsk citronsaft. Hæld cremen i kiksebunden og bag kagen midt i ovnen ca. 50 min.
  6. Stil den på en rist til afkøling.
  7. Skær kagen løs med en kniv og tag den ud af formen.
  8. Pynt med jordbær, hyldeblomster og lidt citronmelisse.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri