Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 slags bagværk med blåbær

De søde saftige blåbær fås efterhånden året rundt i supermarkedet – om ikke andet, så på frost. Her har vi brugt blåbær til 3 forskellige slags kage: Blåbærkage med kanel, de sjove ’jitterbugsnegle’ og en fantastisk flot chokoladelagkage med blåbær.

Annonce

Bagværk
En sjov, svensk opskrift fra 1940’erne, som består af mørdej og marengsmasse, der rulles sammen og skæres i skiver, før de bages
Jitterbugsnegle
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 2 timer
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
(16-18 stk.)
Mørdej:
Fyld:
Endvidere (kan udelades):
Sådan gør du:
  1. Bland mel og flormelis og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand. Pak dejen ind og læg den i køleskabet mindst 1 time.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk, til massen er stiv og blank. Vend evt. majsstivelse og bær i marengsmassen. Rul dejen ud til et rektangel, ca. 25x40 cm, på et stykke bagepapir. Smør fyldet på og rul dejen sammen til en roulade ved hjælp af bagepapiret.
  3. Læg rouladen i fryseren i 1 times tid – så er den nemmere at skære i pæne skiver.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Skær den halvfrosne roulade i 16-18 skiver med en skarp kniv – skyl den evt. i koldt vand undervejs. Læg sneglene på bageplader med bagepapir og bag dem 18-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
  5. Chokolade/myntejitterbugsnegle:
  6. Tilbered mørdejen, men erstat 50 g mel med kakao. Fortsæt som i opskriften uden majsstivelse og bær og smag evt. marengsmassen til med et par dråber pebermynteolie eller en lille håndfuld finthakkede mynteblade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Normalt består en roulade af en bagt dej, der er rullet omkring et fyld. Denne kage kan man kalde en bagt roulade, for her er den rå dej rullet ud, drysset med fyld og rullet sammen, før den bliver bagt i ovnen.
Sådan gør du:
  1. Bland de tørre ingredienser sammen og hak det kolde smør i.
  2. Pisk æg og mælk sammen og rør det i dejen. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel (ca. 25 x 30 cm). Vend blåbær sammen med sukker, citronskal og kanel og fordel det på dejen, men lad en kant på ca. 1 cm være fri. Pensl dejkanterne med lidt sammenpisket æg.
  3. Fold dejenderne op og rul dejen sammen som en roulade. Læg den på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
  4. Pensl med sammenpisket æg og stil den i køleskab 30-60 min. Tænd ovnen på 220 grader.
  5. Pensl igen rouladen med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag rouladen midt i ovnen ca. 30 min.
  6. Nyd kagen lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljesovs.
Tips!
De friske blåbær kan erstattes med andre bær, f.eks. solbær eller brombær.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bunde: Smør en springform eller 3 lagkageforme med blødt smør og drys med sukker. Pisk æg og sukker, til det er stift og skummende, ca. 10 min., med en håndmikser. Bland mel, kakao og bagepulver. Vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  2. Fordel dejen i springformen eller lagkageformene og bag i en 175 grader varm ovn: lagkageformene ca. 10 min. og springformen ca. 20 min. Stik et træspyd i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl på bagerist. Bruges springform, flækkes kagen til 3 bunde.
  3. Beklæd en springform med husholdningsfilm eller brug en lagkagering. Læg en bund i og stænk med kaffe og/eller kahlua.
  4. Chokoladecreme: Smelt chokolade i en skål over vandbad. Hæld den let afkølede chokolade i flødeskummet og vend blåbær i. Hæld halvdelen af chokoladecremen i formen, læg en bund ovenpå og stænk med kaffe og/ eller kahlua. Hæld straks resten af cremen i formen.
  5. Læg en bund på toppen og stænk også den. Lad kagen stivne i køleskabet ca. 1-2 timer. Pynt siderne med flødeskum, blåbær og evt. mynte.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri