Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 slags hveder til store bededag

Traditionen med at spise varme hveder aftenen før store bededag er så hyggelig, men hveder er også dejlige til både morgenmaden og eftermiddagsteen.

 ♥

 

Her har vi bagt de traditionelle hveder på 3 forskellige måder - de klassiske hvedeknopper, hveder med kanel og grønne hveder bagt med pesto.

 

Annonce

Bagværk
Aftenen før store bededag spiser vi varme hveder. Man mener, at hvederne blev opfundet af bagerne, fordi de skulle holde fri på dagen. Hveder er dejlige til både morgenmad og en kop aftente – enten friskbagte eller ristede.
Bag dejlige hveder til Store Bededag
(12 stk.)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: ca. 20-25 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
500 g hvedemel
25 g sukker
25 g gær
1 ½ dl letmælk
1 ½ dl vand
Forslag til fyld og smagstilsætning (1):
Forslag til fyld og smagstilsætning (2):
Forslag til fyld og smagstilsætning (3):
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Bland mel med sukker og salt og evt. kardemomme. Smuldr gæren i mælken og tilsæt smør og vand.
  2. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
  3. Tril en pølse af dejen og form 12 boller.
  4. Læg bagepapir i en bageform eller et ovnfast fad på ca. 25 x 20 cm. Læg bollerne tæt ved siden af hinanden med ca. 1 cm’s afstand. Lad dem hæve i 2 timer.
  5. Sæt dem på nederste ribbe i en 225 grader varm ovn i ca. 25 min. Lad dem køle af på en bagerist.
  6. Flæk hvederne og rist dem evt. sprøde. Servér med smør, syltetøj eller flødeost.
Tips!
Lav din egen flødeost til de lækre lune hveder:

Flødeost med tørrede frugter:

Rør 100 g flødeost naturel med 2 spsk hakket, syltet appelsinskal eller f.eks. hakkede figner eller tranebær. Smør ristede hveder med det fine pålæg.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Bag selv de varme hveder til store bededag. Her har vi bagt hvederne med kanelremonce i midten.
Hveder med kanel
12 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
500 g hvedemel
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk sukker
100 g smør
25 g gær
1 æg
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Bland mel, salt, sukker og kardemomme i en skal og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Rør gæren ud i lun væske (mælk eller vand) i en anden skål og pisk ægget i. Alt de to blandinger sammen og lad dejen have tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  2. Rør det bløde smør sammen med sukker og kanel.
  3. Vend dejen ud pa et meldrysset bord og fold den sammen et par gange. Rul dejen ud til en tyk plade og smør kanelremoncen pa. Rul dejen sammen til en roulade, del den i 12 stykker og form dem til boller. Læg bollerne i en lille smurt bradepande (ca. 24 x 30 cm) med 1-2 cm’s mellemrum.
  4. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse (til de hænger sammen), ca. 1 time. Stil evt. bradepanden over en gryde med kogende vand for at satte gang i hævningen.
  5. Sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader og bag hvederne ca. 20 min. Lad dem afkøle pa en rist.
  6. Skil hvederne ad og flæk dem med en kniv. Rist dem sprøde i ovnen ved 250 grader i 5-10 min. (eller på en brødrister) og server med koldt smør og marmelade, ost eller pålæg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Lune hveder hører sig til på store bededag – her har vi lavet en ny spændende grøn variant med pesto.
Grønne hveder
12 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
500 g hvedemel
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk sukker
100 g smør
25 g gær
1 æg
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Bland mel, salt, sukker og kardemomme i en skal og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Rør gæren ud i lun væske (mælk eller vand) i en anden skål og pisk ægget i. Alt de to blandinger sammen og lad dejen have tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen et par gange. Rul dejen ud til en tyk plade og smør pestoen på. Rul dejen sammen til en roulade, del den i 12 stykker og form dem til boller. Læg bollerne i en lille smurt bradepande (ca. 24 x 30 cm) med 1-2 cm’s mellemrum.
  3. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse (til de hænger sammen), ca. 1 time. Stil evt. bradepanden over en gryde med kogende vand for at satte gang i hævningen.
  4. Sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader og bag hvederne ca. 20 min. Lad dem afkøle pa en rist.
  5. Skil hvederne ad og flæk dem med en kniv. Rist dem sprøde i ovnen ved 250 grader i 5-10 min. (eller på en brødrister) og server med koldt smør og ost eller pålæg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri