Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 slags lasagne

Lasagne er et populært indslag på middagsbordet i mange danske hjem - her har vi fundet 3 spændende varianter frem til dig.

Den klassiske og børnevenlige variant med kødsovs og bechamelsovs, en lækker grøn lasagne med ærter og hytteost, og sidst men ikke mindst Hanne Blochs lækre lasagne med både kød, grøntsager og frisk mozzarella, uhm.

Byd familien på lækker lasagne - opskrifterne finder du her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en gryde med olie og tilsæt finthakket løg, blegselleri og hvidløg. Lad det
  2. stege nogle minutter og tilsæt så tomatpuré, tomater, vand og krydderier. Lad sovsen simre
  3. 20-30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs.
  4. Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pisk æggene sammen med ricottaost, mælk og revet parmesanost og tilsæt krydderier, salt og peber.
  6. Smør et ovnfast fad (ca. 20x30 cm) med olie og smør lidt kødsovs ud i bunden.
  7. Læg så ingredienserne i lag: lasagneplader, ostecreme og kødsovs – slut af med kødsovs.
  8. Fordél skiver af mozzarella eller revet ost over retten og dæk fadet løst med et stykke bagepapir og et stykke stanniol.
  9. Sæt retten i ovnen i ca. 45 min. (til den er gennemvarm, og osten er smeltet).
  10. Giv den 5-10 min. uden låg, sluk for ovnen oglad fadet stå endnu 15 min.
Tips!
Lasagne tager tid at lave, men det er hyggeligt og ventetiden værd – og ungerne er vilde med det!
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Pasta og nudlerVegetarisk
Prøv denne vegetariske lasagne med ærter, hytteost, æg og revet ost.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Sauter finthakket løg og hvidløg bløde i olivenolie og vend ærterne i. Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring 5 min.
  3. Blend ærterne sammen med hytteost og æg og smag til med salt og peber.
  4. Læg ærtepuréen lagvist med de friske lasagneplader og revet ost i et smurt, ovnfast fad. Slut af med ærtepuré og drys med revet ost.
  5. Sæt fadet i ovnen ca. 20 min. og server med brød og evt. lidt god skinke.
Tips!
Denne grønne lasagne er fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

KødPasta og nudler
Brug mange lasagneplader og spar lidt på fyldet imellem. Så sejler pladerne heller ikke i sovs. Det er god økonomi, og så smager det også bedst. Jeg har ikke glemt den hvide bechamelsovs, men bruger den ikke her.
Sådan gør du:
  1. Svits bacon i olie i en gryde. Kom grønsagerne i og svits dem med, mens der røres. Tilsæt kødet, rør om og svits, til det har skiftet farve.
  2. i og tilsæt oregano, salt og peber. Lad kødsovsen småkoge i 20 min., rør af og til, så den ikke brænder på.
  3. Sammenlægning: Kom et tyndt lag kødsovs i bunden af et firkantet, ovnfast fad. Læg et lag pastaplader på, derefter et lag kødsovs, lidt revet ost og peberfrugtskiver. Fortsæt med lasagneplader, kødsovs, ost og peberfrugt.
  4. Læg tynde skiver eller revet mozzarella over og drys med revet ost. Dryp lidt olie over – det giver en sprød overflade. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., eller til overfladen er sprød og gylden.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri