Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 (u)hyggeligt gode halloweenkager

Lav en uhyggelig lækker kage: Den 31. oktober er det halloween. Det er oprindeligt en amerikansk skik, der er kommet til Danmark. Børn klæder sig uhyggeligt ud og går fra dør til dør og siger "slik eller ballade", hvilket vil sige, de driller hvis de ikke får slik.

 

Her byder vi på:

 ♥
Halloween-lagkage med spøgelser

Halloween-spøgelser

Halloween-tærte

 

Annonce

Bagværk
Lav en uhyggelig lækker kage: Den 31. oktober er det Halloween. Det er oprindeligt en amerikansk skik der er kommet til Danmark. Børn klæder sig uhyggeligt ud og går fra dør til dør og siger "slik eller ballade", hvilket vil sige, de driller hvis de ikke får slik.
Halloween-lagkage med spøgelser
Bunde:
4 æg
250 g sukker
250 g hvedemel
100 g smør
Modellermasse:
3 blade husblas
2 spsk smør
4 spsk vand
500 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Bunde:
    Pisk 4 æg skummende med 250 g sukker ca. 10 min. med en håndmikser. Bland 250 g hvedemel med 1 tsk bagepulver og 1 spsk stødt kanel.
  2. Drys blandingen i æggeskummet igennem en sigte. Tilsæt 100 g smeltet og afkølet smør og 100 g hakkede valnøddekerner.
  3. Fyld dejen i en springform. Bag den i en 175 grader varm ovn ca. 20 min., til den er gennembagt. Afkøl på bagerist.
  4. Flæk kagen og fordél 150 g abrikosmarmelade imellem de to bunde. Læg kagen på et fad.
  5. Modellermasse:
    Udblød 3 blade husblas i koldt vand. Knug vandet ud. Kom det i en skål med 2 spsk smør og 4 spsk vand. Smelt det sammen over vandbad. Rør 500 g flormelis i og ælt, til konsistensen er som modellervoks.
  6. Pak lufttæt i en plasticpose. Bliver massen for hård, kan den varmes blød i mikroovn. Rul halvdelen af massen ud i en cirkel mellem to stykker bagepapir. Hiv det ene stykke bagepapir af og vend overtrækket hen over kagen.
  7. Form 12 små spøgelser af resten af modellermassen. Smelt 50 g mørk chokolade i stykker over vandbad og rør, til det er tyktflydende. Kom det i en lille plasticpose eller sprøjtepose og sæt øjne og evt. mund på spøgelserne.
  8. Pynt kagen med figurerne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Gør lidt ekstra ud af halloween ved at bage en festlig kage med små, fine græskar og en stor korsedderkop på toppen.
Halloweentærte
(10 personer)
Mørdej:
200 g mel
100 g flormelis
1 æg
ca. ½ dl vand
Græskarcreme:
3 spsk honning
100 g mel
5 tsk kanel
1½ tsk muskatnød
Pynt:
Drys:
Sådan gør du:
  1. Mørdej:
    Smuldr smørret i melet, tilsæt flormelis og saml dejen med ægget. Stil dejen køligt i 1 time.
  2. Skræl græskarret og fjern kernerne. Skær græskarkødet i tern og kom dem i en gryde sammen med vand. Lad det koge i 10- 15 minutter, til ternene er bløde. Blend dem til mos i en blender eller med en stavblender.
  3. Græskarcreme:
    Kom græskarmosen i en skål, tilsæt honning, citron og fløde. Riv marcipanen over mosen og sigt mel og krydderier over blandingen. Rør det hele let sammen.
  4. Rul mørdejen ud og læg den i tærteformen (26-28 cm i diameter). Dejen skal dække hele formen – også op ad kanterne.
  5. Fordél græskarcremen over dejen og bag deni ovnen ved 200 grader i 30-40 min. Tærten er færdig, når mørdejen er lysebrun. Kontrollér evt. med en strikkepind, at cremen er bagt.
  6. Marcipangræskar og -edderkop:
    Farv halvdelen af marcipanmassen orange og rul 12 små, runde græskar. Farv halvdelen af den resterende marcipan brun med kakao til spindelvævet.
  7. Den sidste marcipan deles i små portioner: en lille portion grøn til stilke, en portion sort til edderkoppen og en lille smule rød til korset. Form efter fantasien og sæt dem på kagen, når den er afkølet. Drys med valnødder og evt. bladguld.
Tips!
Tærten er også superdejlig uden pynt. Servér blot med lidt vaniljeis eller flødeskum.
Velbekomme!

Bagværk
De små uhyggelige marengstoppe er et sikkert Halloween-hit hos både store og små.
Halloween-spøgelser
(12 stk)
150 g sukker
Sådan gør du:
  1. Pisk 3 æggehvider (1 dl) og 150 g sukker skummende over vandbad (en skål sat over en gryde med kogende vand). Pisk, til massen er tyk og fast.
  2. Kom dejen i en sprøjtepose og sæt 12 toppe på bagepapir på en bageplade.
  3. Bag midt i ovnen ved 100-115 grader i ca. 1 time og 15 min. Afkøl på en bagerist.
  4. Smelt 1 plade mørk chokolade i små stykker i skål over vandbad og rør, til chokoladen er tyktflydende.
  5. Sæt øjne og mund på marengs-toppene, så de kommer til at ligne spøgelser.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri