Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 lækkerier med kylling

Køb en stor kylling og få 4 meget forskellige måltider ud af den. Alle opskrifter er til 2-3 personer og kan sagtens strækkes til 4 ved at tilføje ekstra grøntsager, ris, nudler osv.

Annonce

Fjerkræ
Steg kyllingen hel fyldt med citron og timian, så kødet bliver ekstra saftigt. Nyd bryststykkerne samme dag, og gem kød fra lår og skrog til de 3 andre retter. Kog skrog og urter til suppe.
Sådan gør du:
  1. Rens kyllingen, og gnid den ind- og udvendigt med salt og peber.
  2. Vask citronerne, prik med en kødnål, og læg dem ind i kyllingen sammen med skyllet timian. Bind kyllingen med snor, eller luk med kødnåle.
  3. Læg kyllingen med brystet nedad i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 200 grader i 30 min.
  4. Rens rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend dem med olie, hakket timian, salt og peber.
  5. Tag fadet ud af ovnen, og tag kyllingen op. Læg rodfrugterne i fadet, og sæt kyllingen ovenpå med brystet opad. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min., til kødet er gennemstegt, og rodfrugterne er møre.
  6. Dip:
  7. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen med hakket persille og kapers. Smag til med peber og evt. sennep.
  8. Skær brystkødet af skroget, og skær lår og vinger af. Træk skind og kød af lår og vinger, og pluk kødet af skroget. Gem kyllingekødet i køleskab eller fryser.
  9. Brun kyllingebrysterne på skindsiden på en varm pande med en smule olie, og steg evt. også skindet fra lårene, til det er sprødt. Servér kød og skind med rodfrugter og dip.
  10. Læg skrog, ben og saft fra fadet i en gryde, og dæk med koldt vand. Giv det et opkog, og fjern skum. Tilsæt urter og krydderier, og lad suppen simre i mindst 35 min. Si suppen, køl af, og sæt den i køleskab eller fryser.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Fjerkræ
Jeg brugte røde ris, men brug dem, du har. Kog dem dagen før, da de helst skal være helt kolde, inden de steges.
Stegte ris med kylling, æg og karry
2-3 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 10 min.
1-2 fed hvidløg
1-2 æg
1½ spsk. olie
1 spsk. karry
2 spsk. sojasovs
2 spsk. vand
1 spsk. farin
Drys:
Sådan gør du:
  1. Pluk kødet i mundrette stykker.
  2. Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Rens chilien for frø og mellemvægge, og snit den fint.
  3. Pisk æggene let sammen. Varm en wok eller stor pande med ½ spsk. olie, og steg æggene til røræg i 1 min. Bryd dem i mindre stykker, og hæld dem ud på en tallerken.
  4. Hæld resten af olien i wokken, og steg løg og karry under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt hvidløg, chili og kylling, og steg under omrøring i 1-2 min. Tilsæt kogte ris, sojasovs, vand og farin, og steg under omrøring, til alt er varmt.
  5. Vend æggene i retten, drys med rensede og snittede forårsløg og evt. lidt frisk basilikum. Servér straks.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Nuddelsuppen er en dejlig vintervarmer med en fin smag af ingefær. Tilsæt evt. lidt frisk eller tørret chili.
Nuddelsuppe med kylling
2-3 personer
Arbejdstid: 25 min.
Koge-/stegetid: 15 min.
1-2 fed hvidløg
1 spsk. olie
Drys:
Sådan gør du:
  1. Rens porren, og skær den i tynde skiver på skrå. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skræl ingefæren, og pil hvidløgsfeddene. Hak dem fint.
  2. Steg porrerne bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt gulerødder, champignon, ingefær og hvidløg, og steg under omrøring i 3-4 min.
  3. Tilsæt suppen, og giv det et opkog. Tilsæt nudler, og kog dem møre efter pakkens anvisning. Tilsæt kødet, og varm igennem i 1-2 min.
  4. Smag til med limesaft, salt og peber, og servér i dybe skåle med et drys koriander.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

FjerkræTærter, pizza og madpandekager
Det sidste kyllingekød er vendt i en stuvning med porrer, kartofler og spinat. Udelad evt. kartoflerne, og servér fyldet i lune tarteletter.
Kyllingepie med kartofler
2-3 personer
Arbejdstid: 35 min.
Koge-/bagetid: 45 min.
500 g kartofler
200 g spinat
1 spsk. olie
2-3 tsk. majsstivelse
1 dl fløde
2-3 tsk. dijonsennep
Sådan gør du:
  1. Pluk kyllingekødet i mundrette stykker.
  2. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Skyl og slyng spinatbladene. Skyl timianen grundigt, og hak den.
  3. Steg porrerne bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt kartofler, timian, salt og peber, og steg under omrøring i 3-4 min. Tilsæt kyllingesuppe, og giv det et opkog. Skru ned, og lad det simre, til kartoflerne er akkurat møre – ca. 8 min. Tilsæt spinat, og varm igennem.
  4. Rør majsstivelsen ud i fløde, og rør den i gryden. Kog igennem i 1 min., og smag til med sennep, salt og peber. Hæld ragouten i et ovnfast fad.
  5. Rul dejen ud, og læg den over fadet. Tryk den til kanten rundt, og klip overskydende dej fra. Pensl evt. dejlåget med sammenpisket æg, og rids dejen med en skarp kniv. Stik også et par huller i dejlåget, så dampen kan slippe ud.
  6. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 20-25 min., til dejen er gennembagt.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri