Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 af julens småkager

 

Julebag er noget af det hyggeligste at bruge tid på i juledagene. Pak nogle småkager fint ind, og glæd venner og familie, eller byd gæster på hjemmebagte småkager. Her er 4 forskellige småkager, der både er nemme at lave og smager skønt.

Annonce

Småretter og tilbehørBagværk
Fnuglette småkager med en fin rillet kant.
Citronsmåkager
Ca. 40 stk.
Tid: 30 min.
Bagetid: 10-12 min.
225 g smør
125 g flormelis
300 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Kom smør og flormelis i en foodprocessor, og kør det cremet. Tilsæt mel, vaniljesukker og fintrevet citronskal, og kør kort igen.
  2. Form dejen til en lang pølse med en diameter på 6 cm. Pak den i husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i 1 time.
  3. Udstik kagerne med en udstikkerform (ca. 6 cm i diameter), gerne med en lidt bølget kant.
  4. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 180 grader i 12-15 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth/Opskrift: Mai Knauer

Småretter og tilbehørBagværk
Smager dejligt til en kop te.
Ingefærsmåkager
Ca. 28 små fine stjerner
Tid: 35 min.
Bagetid: 8-10 min.
90 g farin
375 g mel
1 tsk. natron
Sådan gør du:
  1. Pisk smør og farin i en skål med en elpisker i ca. 5 min., til cremen er ensartet. Pisk sirup, mel, natron og ingefær i, og pisk videre i et par min.
  2. Del dejen i 2 kugler, og dæk dem med plastikfolie. Sæt dem på køl i en ½ time.
  3. Rul de 2 deje ud på et stykke bagepapir i 5 mm’s tykkelse. Sæt dem på køl i yderligere en ½ time.
  4. Stik dejen ud med en stjerneudstikker (5 cm i diameter).
  5. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 160 grader i 8-10 min. Afkøl helt på en bagerist.
Tips!
Opbevar kagerne i kagedåser med bagepapir mellem låg og dåse – så slutter det helt til.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth/Opskrift: Mai Knauer

Småretter og tilbehørBagværk
Brunkager hører julen til. Her er de bagt med smukke, grønne pistacienødder.
Brunkager med pistacienødder
Ca. 40 stk.
Tid: 30 min.
Bagetid: 5-6 min.
200 g sukker
200 g smør
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
350 g hvedemel
1 tsk. natron
Sådan gør du:
  1. Rør sukker, smør og sirup sammen i en foodprocessor.
  2. Bland krydderier, mel og natron sammen, og kom det i smørblandingen. Rør godt.
  3. Hak pistacienødderne groft, og rør dem i dejen.
  4. Del og form dejen til 2 pølser. Kom dem i plastfilm, og læg dem på køl i 1 døgn eller på frost i et par timer − så er de nemmere at skære ud.
  5. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Husk god afstand imellem dem.
  6. Bag brunkagerne ved 200 grader i 5-6 min. Lad dem afkøle lidt, før du lægger dem på en bagerist, hvor de afkøler helt. Kom i kagedåser med bagepapir mellem låg og dåse.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth/Opskrift: Mai Knauer

Småretter og tilbehørBagværk
Prøv disse vaniljehjerter i stedet for de sædvanlige vaniljekranse.
Vaniljehjerter
Ca. 50 stk.
Tid: 30 min.
Ovntid: 7 min.
50 g mandler
1 stang vanilje
250 g hvedemel
125 g sukker
175 g smør
1 æg
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Blend mandlerne fint i en foodprocessor.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  4. Bland mel med mandelmel, vaniljekorn, hjortetaksalt, sukker og smør i en foodprocessor. Tilsæt ægget, og saml dejen.
  5. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik små hjerter med en hjerteform (6-7 cm i diameter).
  6. Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 7 min. Lad dem afkøle helt på en bagerist, inden de kommes i kagedåser.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth/Opskrift: Mai Knauer
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri