Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 dejlige amerikanske desserter

Amerikanerne forstår virkelig at lave desserter. I denne kogebog finder du 4 lækre amerikanske desserter, som bare venter på at blive lavet. Den store Oreokage kan sagtens fungere som lagkage til en fødselsdag, mens chokolade-cookies sagtens kan spises i hverdagen til aftenkaffen. Enjoy!

Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Lækre cookies med pekannødder og chokolade.
Cookies med chokolade og pekannødder
(Cirka 24 stk)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 2 x 10 min.
Ikke fryse-egnede
150 g hvedemel
100 g sukker
½ tsk groft salt
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel og bagepulver og smuldr det med smør i en foodprocessor. Kør til ensartet konsistens, og tilsæt brun farin, sukker, salt og chokolade. Saml dejen med æg.
  2. Del dejen, og tril til kugler. Sæt dem på bagepapir på to bageplader med et par cm’s afstand mellem hver kage, da dejen flyder ud under bagningen. Tryk et par fingre i hver kage, og sæt en nøddekerne i hver.
  3. Bag i en 175 grader varm ovn. Lad kagerne køle af på pladen i 5-10 min., til de er faste. Kan opbevares i en lufttæt dåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Det er lykkedes Hjemmet at lokke en lækker cupcakesopskrift ud af Kristian Vangsgaard, der i 2010 åbnede Agnes Cupcakes - Danmarks første cupcake-butik. Se mere på www.agnescupcakes.dk
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, tilsæt mælk og pisk æggene i et ad gangen.
  2. Bland mel, salt, vanilje, rørsukker og bagepulver i en anden skål. Hæld derefter væsken i skålen lidt efter lidt, mens du rører. Rør, til dejen er glat.
  3. Bland jordbærrene i og kom dejen i muffinforme foret med små papirforme.
  4. Bag kagerne ved 200 grader i 15-20 min. Lad dem køle af i en times tid, inden de dekoreres med jordbær- frosting:
  5. Lad smørret få stuetemperatur, tilsæt vaniljekorn og sigt flormelis heri.
  6. Pisk, til frostingen er hvid, luftig og skummende. Herefter tilsættes blendede jordbær og citronsaft.
  7. Frostingen er nu klar til at blive smurt på kagerne, der også kan pyntes med f.eks. kulørte sukkerperler. Kun fantasien sætter grænser.
  8. Kristian Vangsgaard anbefaler at servere iskold mælk til.
Tips!
Cupcakes uden topping kan holde sig i 3-4 dage ved lav stuetemperatur og kan fryses. Dejen kan også fryses og tages op, når du ønsker at bage. Cupcakes med topping skal opbevares i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Pia Burmølle/Opskrift: Kristian Vangsgaard - Agnes Cupcakes
Sådan gør du:
  1. Knus kagerne fint og bland dem med smeltet smør. Pres massen ud i bunden af en firkantet form foret med bagepapir (24-26 cm) cm og stil den koldt. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rør flødeost sammen med sukker og fintrevet citrusskal. Rør æggene i ét ad gangen – uden at piske luft i cremen. Vend rensede bær i cremen (jordbær skæres i halve eller kvarte) og hæld det over kiksebunden.
  3. Sæt formen i ovnen 10 min. Skru ned til 150 grader og bag kagen færdig 40-50 min.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør creme fraiche sammen med sukker og vanilje og bred det ud over den varme kage.
  5. Lad kagen afkøle i formen og stil den i køleskab indtil servering. Skær kagen i små firkanter med en skarp kniv. Dyp kniven i varmt vand før hvert snit.
Tips!
Det er bedst at bage kagen 1-2 dage før, den skal bruges.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Alle amerikanske børn elsker Oreo-kiks, og nu kan vi også købe dem i butikkerne herhjemme. Her har vi bagt en kæmpestor Oreo-kiks, der rækker til både børn og voksne. Der går i hvert fald 16 stykker på en kage.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smelt chokolade og smør over svag varme. Sigt de tørre ingredienser til bundene sammen.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk creme. Rør chokolade/smør i og tilsæt melblandingen.
  3. Fordel dejen i 2 smurte forme (22 cm) og bag dem i ca. 35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene 15 min., før de vendes ud på en rist til afkøling.
  4. Pisk smør og flormelis med en håndmikser. Tilsæt mælk, vaniljesukker og salt og pisk cremen luftig.
  5. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt, og rør smørret i.
  6. Dæk de to bunde med glasur og fyld resten i en l sprøjtepose med et lille hul eller en lille glat tyl.
  7. Læg cremen på den ene bund og læg den anden bund ovenpå.
  8. Pynt med mønster og Oreomærket. Stil kagen køligt i mindst 1 time.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri