Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 dejlige opskrifter på is

Her får du fire overdådige isopskrifter fra den svenske madblogger Lina Lomelinos nyeste bog 'Lomelinos is'. Linda Lomelino blogger bageopskrifter på både svensk og engelsk på callmecupcake.se.

Annonce

Denne is har en skøn, ren smag af pistacie, og den er lavet helt uden fløde, for at nøddesmagen virkelig kan få lov til at komme til sin ret.
Pistacieis
½ liter is
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min.
Køle-/frysetid: ca. 3 timer
Pistaciecreme:
Is:
4 dl mælk
2 spsk. majsstivelse
1 dl sukker
Sådan gør du:
  1. Pistaciecreme:
  2. Mal nødderne fint. Bland dem med vandet, og blend det til en creme.
  3. Is:
  4. Pisk 1 dl mælk, majsstivelse og sukker sammen i en skål. Hæld de sidste 3 dl mælk i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld majsmælken i, og lad det simre, mens du rører, til blandingen tykner – det tager 5-10 min.
  5. Lad blandingen køle lidt af, og bland den så med pistaciecreme og vaniljeekstrakt. Sæt det i køleskabet, indtil isblandingen er helt kold. Hæld den gennem en sigte, så eventuelle stumper af pistacienød sies fra.
  6. Kør isblandingen i en ismaskine, til isen er færdig. Kom den i en afkølet beholder, og sæt den i fryseren.
Velbekomme!
Opskrifter: Linda Lomelinos
Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'

Relaterede opskrifter

Mange har rabarber i deres have, men ligesom det gælder for ribs, virker det, som om mange ikke rigtigt kan finde ud af, hvad de skal bruge rabarberne til. De er fine til en crumble, men rabarberis med crumble er endnu bedre.
Rabareris med crumble
6 dl is
Arbejdstid: 35 min.
Koge-/bagetid: 10 min.
Køle-/frysetid: 2-3 timer
Crumble:
¾ dl hvedemel
2 spsk. sukker
25 g smør
Rabarberis:
200 g rabarber
25 g smør
1½ dl mælk
Sådan gør du:
  1. Crumble:
  2. Varm ovnen op til 200 grader. Smuldr alle ingredienserne sammen til en løs dej, bred den ud på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i 8-10 min. Lad den køle af, kom den i en skål, og sæt den i køleskabet.
  3. Rabarberis:
  4. Skær rabarberne i stykker på 1-1½ cm. Bland rabarber, smør, vaniljepulver, muscovadosukker, almindeligt sukker og salt i en gryde, varm det op til kogepunktet, og lad det simre, til rabarberne er møre. Lad dem køle af, og blend dem til en puré. Gem eventuelt 3 spsk. af puréen til at lave striber i isen.
  5. Bland resten af puréen med fløde og mælk. Sæt isblandingen i køleskabet, til den er helt kold.
  6. Kør isblandingen i en ismaskine, til isen er færdig. Kom den færdige is, crumblen og eventuelt den puré, du gemte, lagvis i en afkølet beholder, og sæt den i fryseren.
Velbekomme!
Opskrifter: Linda Lomelinos
Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'

Relaterede opskrifter

Kold og overdådig islagkage, med bær, chokolade-topping og isvaffel.
Islagkage med chokoladetopping
8-10 stykker
Arbejdstid: 45-60 min.
Frysetid: ca. 6 timer
Islagkage med bær:
2 dl mælk
Topping:
50 g smør
Sådan gør du:
  1. Islagkage med bær:
  2. Mos bærrene let, og bland dem med revet skal og saft fra citronen. Blend blandingen til en puré. Hæld den gennem en sigte for at fjerne frøene fra bærrene, hvis du synes. Bland puréen med den kondenserede mælk.
  3. Pisk fløden til et blødt og luftigt skum, og vend bærpuré, mælk og vaniljeekstrakt i. Hæld isblandingen i en springform med en diameter på cirka 18 cm og med cirka
  4. 9 cm høje kanter. Bank forsigtigt formen ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Læg husholdningsfilm over formen, og sæt isen i fryseren i mindst 6 timer eller gerne natten over.
  5. Topping:
  6. Kom chokolade og smør i en gryde, og smelt det forsigtigt. Lad det køle lidt af.
  7. Tag islagkagen ud af fryseren, og tag den ud af formen. Læg den på et afkølet fad.
  8. Hæld den afkølede chokolade over isen (gem lidt til en kugle til isvaflen), og brug en ske eller en vinkelpalet til at fordele chokoladen, så den også løber lidt ned ad siderne. Her gælder det om at skynde sig, for chokoladen stivner hurtigt! Form en chokoladekugle midt på isen med den chokolade, du gemte, og drys med krymmel, inden chokoladen stivner.
  9. Sæt isvaflen over chokoladekuglen, hvis der er plads til den i din fryser. Ellers sætter du islagkagen i fryseren uden vaflen. Tag den ud, nogle minutter før den skal serveres, og sæt isvaflen på plads, hvis du ikke allerede har gjort det.
Velbekomme!
Opskrifter: Linda Lomelinos
Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'

Relaterede opskrifter

Chokolade og appelsin er en klassisk kombination, som jeg altid har syntes vældig godt om. Som orangechokolade, bare i form af is!
Chokoladeappelsinis
½ liter is
Arbejdstid: 20 min.
Køle-/frysetid: ca. 2 timer
1 dl mælk
½ dl sukker
Sådan gør du:
  1. Hak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Kom 1 dl fløde i en gryde, varm den op til kogepunktet, og hæld den over den hakkede chokolade. Vent i ca. 30 sekunder, og rør så rundt, til al chokoladen er smeltet. Lad det køle af.
  2. Bland resten af fløden, mælk, appelsinskal og -saft og sukker i chokoladen. Sæt isblandingen i køleskabet, indtil den er helt kold.
  3. Kør isblandingen i en ismaskine, til isen er færdig. Kom den i en afkølet beholder, og sæt den i fryseren.
Velbekomme!
Opskrifter: Linda Lomelinos
Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri