Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 delikate chokoladelækkerier

Lad mundvandet løbe, og tryl chokolade om til saftige brownies, skønne muffins med marengs, en smuk nøddetærte eller sprøde chokoladevafler.

Annonce

Bagværk
Bløde og velsmagende brownies. Servér dem med lidt flødeskum eller vaniljeis.
Brownies
Ca. 20 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 2-3 min.
2 æg
1 spsk. kaffe
2 spsk. kakao
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Hak den mørke chokolade, og smelt den over vandbad ved lav varme.
  3. Bland smør og sukker sammen.
  4. Pisk æggene sammen i en skål for sig, og bland dem med smørblandingen og derefter den smeltede chokolade og kaffe.
  5. Sigt kakao, vaniljesukker og mel i, og vend forsigtigt blandingen sammen.
  6. Hak den hvide chokolade og nødderne groft, og kom det i chokolademassen.
  7. Læg et stykke bage­­papir i bunden af en firkantet form (ca. 24 x 24 cm). Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 30 min. Når kagen er færdigbagt, skal den stadig være lidt blød i midten.
  8. Skær kagen ud i ca. 20 stykker, og servér med en klat flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

Relaterede opskrifter

Bagværk
Saftige chokolade­muffins med appelsin og marengs på toppen.
Chokolademuffins med marengstoppe
8 stk.
Tid: 20 min.
Bagetid: 18 min.
125 g smør
250 g sukker
140 g hvedemel
3 æg
½ dl kaffe
Marengs:
50 g sukker
½ dl vand
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og hakket chokolade over et vandbad ved svag varme.
  2. Rør sukker, vaniljesukker, mel, kakao, æg, kaffe og marmelade sammen med chokolade-smør-blandingen.
  3. Fordél dejen i ca. 8 muffinforme, og bag dem ved 175 grader i 12-18 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
  4. Marengs:
  5. Kom sukker og vand i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til sukkeret er opløst.
  6. Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk blandingen, til den er ensartet og kold – det tager ca. 10 min.
  7. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en top på de afkølede muffins.
  8. Giv dem evt. lidt farve med en gasbrænder, eller sæt dem under ovngrillen i ca. 2 min.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

Relaterede opskrifter

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
En smuk kage at servere efter en god middag.
Chokoladetærte med hasselnødder
8 personer
Tid: 30 min.
Bagetid: 15 min.
Tærtebund:
150 g hvedemel
Chokoladecreme:
40 g smør
1 tsk. kanel
Pynt:
Tilbehør: flødeskum
Sådan gør du:
  1. Kom mel i en skål sammen med sigtet flormelis.
  2. Kom blandingen i en foodprocessor sammen med smørret, og saml hurtigt dejen med æggeblommen.
  3. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. og tænd ovnen på 200 grader.
  4. Kom tærtedejen i en tærteform (ca. 26 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Prik bunden med en gaffel.
  5. Bag bunden i ca. 15 min. Lad den afkøle.
  6. Chokoladecreme: Varm fløden op til ­kogepunktet i en gryde.
  7. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er smeltet. Pisk smørret i chokoladecremen sammen med mandellikør, vaniljesukker og kanel.
  8. Fordél cremen over den forbagte tærtebund. Lad kagen stå på køl i et par timer.
  9. Rist hasselnøddeflagerne gyldne på en varm pande. Drys dem over tærten før servering.
  10. Servér kagen med en klat flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

Relaterede opskrifter

Bagværk
Sprøde vafler med friske figner.
Chokoladevafler med figner
6 personer
Tid: 20 min.
Bagetid: 2-3 min. (pr. vaffel)
175 g hvedemel
3 spsk. kakao
3 spsk. flormelis
½ tsk. smør
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker og salt sammen.
  2. Pisk fløden til skum.
  3. Pisk vandet i melblandingen sammen med halvdelen af flødeskummet.
  4. Vend resten af flødeskummet i dejen.
  5. Varm vaffeljernet godt op, og pensl pladerne med lidt smeltet smør.
  6. Kom ca. ¾ dl dej i jernet, og bag vaflen i 2-3 min. ved høj varme. Bag resten af vaflerne.
  7. Servér vaflerne med figner skåret i kvarte, høvlet chokolade og pistacienødder. Drys med flormelis.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

Relaterede opskrifter

Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri