Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 familievenlige fiskeopskrifter

Fisk er godt og sundt – og skal helst spises mindst 2 gange om ugen. Men nogle gange kan det være svært at finde på fiskeretter, som alle i familien og især de mindste kan lide. Her har vi fundet 4 familievenlige opskrifter på fiskefrikadeller, fish'n'chips og lækre filoruller med laks, som med garanti vil falde i alles smag.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kør torskerogn, afdryppede kikærter, løg og evt. hvidløg til en grov mos i en foodprocessor.
  2. Tilsæt æg, citronskal, citronsaft, oregano, salt og peber. Form farsen til flade frikadeller, vend dem i mel og steg dem på en pande med smør og/eller olie i ca. 5 min. på hver side.
  3. Servér med grønsager, kartofler og citronsovs
  4. Citronsovs
  5. Sautér porre og hvidløg bløde og blanke i smør sammen med laurbærbladet. Tilsæt bouillon og fløde og kog sovsen igennem i 5 min. Fisk laurbærbladet op, jævn med sovsejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tips!
Torskerognsfrikadeller er ikke fryse-egnede.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Rør frituredejen sammen til ensartet konsistens og lad den hvile i køleskabet.
  2. Chips: Skær skrællede kartofler ud i ca. 2 x 2 x 6 cm. Kog dem i 5 min. og lad dem dryppe godt af.
  3. Hæld olie i en tykbundet gryde, så den mindst er 8 cm op ad kanten.
  4. Varm olien op til 180 grader, hvor en brødterning på 1 x 1 cm bliver lysebrun på 1 min.
  5. Steg halvdelen af chipsene i 5-6 min., til de er møre og gyldne. Steg derefter resten.
  6. Lad chipsene dryppe af på køkkenrulle.
  7. Skær fisken ud i firkanter på ca. 5 x 5 cm.
  8. Dyp dem i dejen og steg 2-3 stykker ad gangen i 2-3 min. i den varme olie. Tag dem op med en hulske.
  9. Drys med salt og servér frisklavet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Mos kartoflerne med en kartoffelstamper eller en gaffel og rør fisken (plukket i små stykker) i.
  2. Remoulade: Rør mayonnaise og cremefraiche sammen med sennep og tilsæt de hakkede ingredienser. Smag til med salt og peber.
  3. Tilsæt rødløg, æg, salt og peber. Form farsen til frikadeller og vend dem i durummel. Steg dem gyldne på en pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.
Tips!
Erstat evt. de hakkede ingredienser med 150 g hakket pickles. Røgede fiskefrikadeller er ikke fryse-egnede.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

FiskKalorielet
Filodej er genial til at pakke alt muligt ind i. Prøv med fisk, kød, grønt eller frugt.
Sådan gør du:
  1. Tø filodejen op.
  2. Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand.
  3. Blend de møre pastinakker med fedtstoffet og det meste af det sammenpiskede æg. (Gem lidt til pensling)
  4. Krydr med salt og peber. Læg filodejen fladt ud og fordel pastinakmosen på dejen.
  5. Læg laks på midten og rul dejen sammen. Pensl sammenføjningen og ydersiden med resten af det sammenpiskede æg.
  6. Læg filorullerne på bagepapir, der ligger ovenpå en bageplade.
  7. Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca ½ time, til rullerne er gyldne og sprøde. Server rullerne med grøn salat.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri