Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 favoritretter med tomater

Sidst på sommeren, når tomaterne har fået masser af sol, smager de allerbedst. Her får du nogle af mine favoritretter:

 

• Langtidsbagte tomater

• Kylling med tomater og oliven

• Pasta med rå tomatsovs

• Focaccia med tomater og rosmarin

 

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme ♥

 

SE OGSÅ: 5 skønne retter med nødder

SE OGSÅ: Sensommerkager med overraskelser

Annonce

Småretter og tilbehør
Tomatsmagen bliver sød og intens, når du langtidsbager tomater. Brug de bagte tomater i salater, sandwich og pasta, som topping på bruschetta, pizza, tærte, æggekage og som tilbehør til stegt kød, fugl eller fisk.
Langtidsbagte tomater
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 3 timer
Ingredienser:
1 kg tomater
3 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
  1. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
  2. Del hvidløget i fed, og fordél dem mellem tomaterne. Drys med finthakket timian, salt og peber, og stænk med olie.
  3. Sæt pladen i ovnen ved 125 grader i ca. 3 timer. Opbevar de afkølede tomater i en boks med låg i køleskabet.
Tips!
Vil du lave mere end én plade, så sæt ovnen på 100 grader varmluft.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Fjerkræ
Med få ingredienser og ganske lidt forarbejde kan du sætte denne virkeligt velsmagende og økonomisk overkommelige ret på bordet.
Sådan gør du:
  1. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Pil rødløgene, og skær dem i både. Skær olivenene i halve, og fjern stenene.
  2. Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem med skindsiden opad i en bradepande eller et ovnfast fad. Fordél tomater, rødløgsbåde og oliven mellem lårene sammen med de upillede hvidløgsfed. Stik friske krydderurter ned imellem, og tilsæt vin. Stænk med olie, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
  3. Tjek med en kødnål eller et stegetermometer, om kyllingen er gennemstegt, og tag kyllingestykkerne over på et fad. Servér kyllingen direkte fra ovnen med det valgte tilbehør.
Tips!
Skru evt. op til 225 grader de sidste 5-8 min., så kyllingeskindet bliver sprødt.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Pasta og nudler
Nyd tomaterne rå, når de er på toppen. Sæt aldrig dine tomater i køleskabet, så går smagen fløjten. Du skal derfor heller ikke sætte denne dejlige kolde sovs i køleskab. Opbevar den tildækket på køkkenbordet, og lav kun det, du skal bruge samme dag. Brug en evt. rest til bruschetta.
Pasta med rå tomatsovs
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Trækketid: 30 min.
Kogetid: 12 min.
Ingredienser:
1 fed hvidløg
1-2 spsk. saltede kapers
en håndfuld frisk basilikum
1 knsp. sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Vask tomaterne, og skær dem i terninger. Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint. Skyl saltet af kapersene, og hak dem. Skyl basilikumbladene, og riv eller klip dem i strimler. Bland det hele sammen med olie, og krydr med sukker, salt og peber. Dæk skålen til, og lad sovsen trække ved stuetemperatur i mindst 30 min.
  2. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Hæld den i en sigte og derefter tilbage i den varme gryde. Læg sigten over gryden og hæld sovsen i, så saften drypper ned i pastaen. Fjern sigten, og varm pastaen igennem over varmen, til pastaen har opsuget sovsen. Anret i dybe tallerkner med resten af sovsen, ost og peber. Servér straks.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Bagværk
Focaccia med tomater og rosmarin
(4-6 brød)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 25-30 min.
Fryseegnet
Dej:
25 g gær
¼ l vand
3 spsk. olivenolie
150 g durummel
1 tsk. salt
¼ tsk. sukker
Pensling:
2 spsk. olivenolie
Topping:
1-2 fed hvidløg
3-4 kviste frisk rosmarin
1-2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
Sådan gør du:
  1. Dej:
    Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt olie, de 2 slags mel, salt og sukker. Ælt dejen grundigt igennem, og lad den hæve tildækket i 1 time.
  2. Ælt dejen igennem, og del den i 4-6 stykker. Form dem til runde eller ovale, flade brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, og lad dem hæve tildækket i ca. ½ time.
  3. Topping:
    Vask cherrytomaterne, og skær dem i halve. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i meget tynde skiver. Skyl rosmarinkvistene, og træk nålene af.
  4. Prik fordybninger i brødene med våde fingre, og tryk tomater, hvidløg og rosmarin ned i dejen. Stænk med lidt olie, drys med flagesalt og friskkværnet sort peber, og sæt brødene i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.
Tips!
Du kan også presse dejen ned i en lille bradepande og bage den som ét firkantet brød, der siden kan skæres i aflange skiver til sandwich og toast.

Du kan også ælte dejen med koldt vand og kun 10 g gær. Lad den hæve koldt natten over.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri