Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 flotte forårstærter

Tærter fyldt med årstidens grønsager er perfekt forårsmad til små penge. De kan forberedes i god tid og rækker langt med en god salat som tilbehør. Her byder vi på:

 

Minitærte med avocado

Tærte med rygeost og dild

Skinketærte

Gulerodstærte med feat og oliven

 

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Delikate snitter til forårsfrokosten

SE OGSÅ: Forårsmad på panden

SE OGSÅ: Forårsbrunch

Annonce
Sådan gør du:
  1. Forbag 4 portionstærtebunde: Hak smør og mel sammen i en foodprocessor.
  2. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vand og eddike – den skal ikke æltes.
  3. Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i min. 1 time. Rul dejen ud, læg den i den/de ønskede forme og prik med en gaffel.
  4. Læg et stykke bagepapir eller stanniol på dejen og fyld op med tørrede bønner eller ris. Så undgår man, at bunden hæver op, og kanten skrider ned.
  5. Forbag tærtebundene ved 200 grader i 10-15 min.
  6. Vend avocado- og squashtern sammen med citronsaft og smag til med salt og peber og evt. hvidløg og/eller chili.
  7. Fordél avocadosalaten i tærteskallerne og top op med rejer.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Forbagt tærtedej: Hak smør og mel sammen i en foodprocessor.
  2. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vand og eddike – den skal ikke æltes.
  3. Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i min. 1 time. Rul dejen ud, læg den i den/de ønskede forme og prik med en gaffel.
  4. Før du kommer den i ovnen, så læg et stykke bagepapir eller stanniol på dejen og fyld op med tørrede bønner eller ris. Så undgår man, at bunden hæver op, og kanten skrider ned.
  5. Forbag tærtebundene ved 200 grader i 10-15 min.
  6. Når de er færdige, skrues ovnen ned på 180 grader.
  7. Steg rødløgene bløde og blanke i en sauterpande med olie. Tilsæt kålen og steg under omrøring, til den akkurat falder sammen.
  8. Tag det af varmen og tilsæt dild, salt og peber. Blend rygeost, æg og mælk eller fløde sammen og krydr med sennep og peber.
  9. Vend kålblandingen med rygeostecremen og fordél det i tærtebunden.
  10. Bag tærten midt i ovnen, til fyldet er stivnet – ca. 35 min. Servér tærten varm, lun eller afkølet som selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fisk.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Ælt mel og svinefedt sammen til en grynet masse. Tilsæt salt og saml dejen med æg og vand.
  2. Rul 1/3 del af dejen ud til et låg til en springform (22-24 cm). Rul resten af dejen ud og læg den i en form foret med bagepapir.
  3. Sæt form og dejlåg i køleskabet. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olie. Vend spinaten i, steg under omrøring i 3-5 min. og hæld det ud på en tallerken til afkøling.
  4. Bland kød og bacon sammen og tilsæt æg (tag lidt fra til pensling), citronskal, krydderier og spinatblandingen.
  5. Pensl dejen indvendigt med sennep og fyld farsen i. Skær et lufthul i dejlåget og læg det over.
  6. Tryk dejkanterne godt sammen, pynt evt. med dejrester og pensl overfladen med æg.
  7. Bag tærten ved 200 grader i 30 min. og derefter 1- 1 ½ time ved 175 grader – centrumstemperaturen skal være 75 grader. Lad tærten afkøle i 1/2 time, før formen åbnes.
  8. Stil den koldt i min. 6 timer og helst natten over. Kan holde sig i 5-6 dage i køleskabet og 1 måned i fryseren.
Tips!
Servér f.eks. med syltede agurker og sennep som forret eller med en salat, som hovedret.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rul dejen ud, så den passer som et låg til en stegepande (26 cm). Prik den med en gaffel og læg den i køleskabet.
  3. Brun gulerødderne i smør på panden. Tilsæt honning/rørsukker, citronskal og saft, og lad gulerødderne småstege i 5 min.
  4. Læg dejlåget over, stop det lidt ned i kanten og sæt panden i ovnen i ca. 20 min., til dejen er gylden og gennembagt.
  5. Tag panden ud af ovnen og lad tærten hvile i 5-10 min., før den vendes over på et fad/skærebræt.
  6. Drys med oliven, feta og evt. lidt frisk timian. Servér varm, lun eller afkølet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri