Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 forførende slags mousse

Se her, hvordan du laver 4 forskellige lækre slags mousse - de bliver helt sikkert et hit hos familien! Mousse med chokolade, hindbær og hyldeblomst:

Annonce

Cremet chokolademousse er en populær dessert. Her er den i selskab med orangesyltede rabarber, der også er velegnet som tilbehør til is, chokoladekage eller mazarinkage.
Sådan gør du:
  1. Chokolademousse:
  2. Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer med sukker, til det er skummende, og pisk den let afkølede, smeltede chokolade i.
  3. Vend stiftpisket æggehvideskum og derefter flødeskum i ægge-chokolademassen. Fordél i 4-5 portionsglas, sæt dem i køleskabet og lad chokolademoussen størkne.
  4. Orangesyltede rabarber:
  5. Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem.
  6. Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker og syltet appelsineller pomeransskal.
  7. Dæk evt. fadet med sølvpapir. Sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
  8. Flødeskum med hvid chokolade:
  9. Bland flødeskum med chokolade og fordél blandingen i glassene med chokolademousse lige før servering.
  10. Kom orangesyltede rabarber på toppen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Udblød husblassen i koldt vand. Kog hyldeblomstsaften ind til 1 dl og tag gryden af varmen. Knug vandet af husblassen og smelt den i hyldeblomstsaften. Tilsæt citronsaft.
  2. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vend hyldeblomstsaften i. Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum. Vend forsigtigt æggehvider og flødeskum i og fordel moussen i 4 dessertglas. Stil dem koldt.
  3. Server desserterne, som de er, eller giv friske jordbær eller lidt stikkelsbærkompot til.
Tips!
Tilbered moussen med kun 1 blad husblas og læg den i lag med stikkelsbærkompot og makroner som en trifli.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Hybenmousse
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
(3-4 personer)
Sådan gør du:
  1. Kog hybenpuré sammen med sukker og vaniljekorn og hæld det over i en skål. Udblød husblassen i koldt vand i et par min.
  2. Knug vandet af og smelt husblassen i den lune hybenpuré. Pisk fløden til skum og vend den i hybenpuréen.
  3. Fordel moussen i dessertglas og stil dem i køleskab.
  4. Pynt evt. med flødeskum og citronmelisse eller mynte ved servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og rør chokolade, nescafé og kaffelikør i.
  3. Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum.
  4. Vend flødeskum og æggehvider i chokoladecremen og fordél moussen i 4-6 glas eller kopper. '
  5. Stil dem koldt i et par timer.
  6. Pynt med flødeskum og groftknuste
  7. makroner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge