Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 friske opskrifter med blommer

Den danske blommesæson er kort, men intens. Har du ikke selv et blommetræ, kan du købe friske danske blommer ved private vejboder, hos grønthandleren og i supermarkeder, der sælger lokal frugt. Her får du 4 friske opskrifter med blommer:

 

• Blommechutney

• Salat med langtidsbagte blommer og ost

• Kylling stegt med blommer

• Blommetærte med kanel

 

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme ♥

 

SE OGSÅ: Sommermad med ferskner og nektariner

SE OGSÅ: Mad med blomster: 5 finurlige opskrifter

Annonce

Småretter og tilbehør
Brug den lækre chutney som tilbehør til røget kød, modne oste og krydrede gryderetter. Chutneyen kan holde sig længe på et mørkt og køligt sted, så lav roligt en stor portion.
Blommechutney
(8-9 dl)
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 30 min.
Ingredienser:
1 kg blommer
2 tsk. groft salt
Sådan gør du:
  1. Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i både. Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Vask chilien, halvér den, og skrab frøene ud. Snit den fint.
  2. Bland det hele i en gryde, tilsæt vineddike, og giv det et langsomt opkog under omrøring. Tilsæt sukker og salt, og kog chutneyen under omrøring, til den er tyk som marmelade (35-45 min.).
  3. Fyld chutneyen i rene sylteglas, der er kogt i en gryde vand i 5-10 min. eller varmet i ovnen ved 100 grader i 15 min. Luk straks.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Småretter og tilbehør
Lav gerne en stor portion langtidsbagte blommer, og brug dem som topping på ristet brød, gerne med lidt blød gedeost/mozzarellaost eller som tilbehør til stegt kylling, and eller vildt. Prøv også at servere dem til dessert med vaniljeis eller rørt skyr.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 125 grader. Vask blommerne, halvér og udsten dem. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Drys med sukker, friskhakket timian, salt og peber og stænk med vineddike og olie. Sæt pladen i ovnen i 3-4 timer.
  2. Salat:
    Skyl og slyng salaten. Skær osten i små stykker. Rist nødderne i 3-5 min. på en tør pande, og hak dem groft.
  3. Pisk vineddike og olie sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten og anret med bagte blommer, ost og nødder.
Tips!
Hvis du laver en stor portion blommer, der fylder mere end én bageplade, så sæt ovnen på 100 grader varmluft. Opbevar de færdigbagte blommer i en boks med låg i køleskabet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Fjerkræ
Jeg foretrækker skind på kyllingen. Hvis du ikke kan skaffe kyllingebryster med skind, kan du købe en hel kylling og skære den ud i bryster og lår. Gem lårene til næste dag – eller frys dem.
Kylling stegt med blommer
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: 30 min.
Ingredienser:
1 spsk. frisk timian
1-2 fed hvidløg
250 g blommer
15 g smør
1 spsk. olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Gnid kyllingebrysterne med hakket timian, salt og peber, og lad dem trække i 10-15 min.
  2. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Vask blommerne, og skær dem i halve eller kvarter uden sten.
  3. Brun kyllingebrysterne i en dyb pande med smør og olie i et par min. på hver side. Tag dem op, og steg rødløg og hvidløg i 3-5 min. Tilsæt blommer, steg i 1-2 min. og tilsæt vineddike. Kog eddiken næsten væk, vend farin i og tilsæt bouillon. Giv det et opkog, og læg kyllingebrysterne i sovsen. Lad dem simre i ca. 10 min. under låg.
  4. Anret kyllingen med blommer og tilbehør. Smag sovsen til og jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Tips!
Hvis dine blommer er meget bløde, kan du tage dem op, inden du lægger kyllingen tilbage i gryden. Tilsæt blommerne igen de sidste par min. af simretiden.

Tilsæt evt. lidt finthakket chili og ingefær sammen med hvidløget, hvis du kan lide krydret mad.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Bagværk
Smag på blommerne, inden du bager tærten. Er de søde, kan du skære lidt ned på sukkermængden.
Blommetærte med kanel
(1 tærte, ca. 8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Trækketid: 1 time
Bagetid: 55 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
1 knsp. salt
100 g smør
½ dl vand
1 stykke hel kanel
500 g blommer
1 dl sukker
2-3 tsk. stødt kanel
3 æg
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland mel, flormelis og salt, og hak koldt smør i (brug evt. en foodprocessor). Saml hurtigt dejen med iskoldt vand, og rul den ud til en cirkel. Læg den i en tærteform (24-26 cm), og tryk dejen godt til i kanterne. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet i 1 time – eller i fryseren i 20 min.
  2. Fyld:
    Giv fløde og hel kanel et stille opkog. Tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 1 time.
  3. Bag tærtebunden i 10 min. ved 180 grader. Tag den ud af ovnen, og skru ned til 160 grader.
  4. Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i halve. Læg dem tæt, med skærefladen opad på tærtebunden.
  5. Bland sukker og stødt kanel, og drys ca. halvdelen over blommerne.
  6. Blend eller pisk æg og den siede fløde sammen, og hæld cremen over blommerne.
  7. Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 min. Drys med kanelsukker, og bag tærten færdig i ca. 15 min., til cremen akkurat har sat sig. Stil tærten til afkøling på en rist.
  8. Servér tærten varm, lun eller afkølet med kold cremefraiche eller vaniljeis.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri