Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 fristende supper med knald på farverne

Varme supper med hver sin farve og smag holder kulden ude. Servér evt. med nybagte fuldkornsflutes. Her får du opskrifterne på:

  • Gul ærtesuppe med grønkål og skinke
  • Grøn spinat/kartoffelsuppe
  • Rød rødbedesuppe med peberrodscreme
  • Hvid blomkålssuppe med kylling og champignoner
  • Flutes med fuldkorn

Opskrifterne finder du nedenfor. Velbekomme!

 

► PRØV OGSÅ: Spicy suppe med gulerod & ingefær på Fitliving.dk

► PRØV OGSÅ: Grøn suppe med pesto på Altfordamerne.dk

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kog skinken efter pakkens anvisning.
  2. Skyl ærterne i koldt vand og kog dem møre med vand og rosmarin eller timian i ca. 45 min. Fjern krydderurterne og blend eller mos ærterne og væsken til puré.
  3. Sautér løg, hvidløg og grønsager blanke i en gryde med smør eller olie og tilsæt bouillon. Giv det et opkog og tilsæt ærtepuré.
  4. Lad suppen simre, til grønsagerne er akkurat møre og suppen har en passende konsistens. Smag til med eddike, salt og peber.
  5. Skær skinken i skiver og servér dem med suppen som tilbehør – eller skær skinken i tern og vend dem i suppen. Giv groft brød og sennep til.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med i ca. 10 min. (de skal ikke brune).
  2. Vend kartoffelternene i gryden, krydr med salt og peber og tilsæt bouillon.
  3. Giv det et opkog og lad suppen simre, til kartoflerne er helt møre (ca. 10 min.).
  4. Skyl spinaten grundigt og slyng den tør. Vend spinaten i gryden lidt ad gangen, men gem ca. ¼ til senere.
  5. Blend suppen jævn og smag til med salt og peber. Vend det sidste spinat i suppen og servér med brød og parmesanost.
Tips!
Erstat evt. ¼ af spinaten med frisk brøndkarse eller rucolasalat.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Supper
Russisk klassisk rødbedesuppe med en fyldig peberrodscreme.
Rød rødbedesuppe med peberrodscreme
2-3 personer
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 40 min.
Ingredienser:
300-400 g rødbeder
1 spsk olivenolie
1-2 spsk balsamico
Peberrodscreme:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skræl rødbederne, kartoflen og æblet og skær det i tern.
  2. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olie og vend grønsagerne i gryden.
  3. Vend rundt, krydr med salt og peber og tilsæt bouillon.
  4. Giv det et opkog, skru ned og lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 30 min.
  5. Blend suppen jævn og hæld den tilbage i gryden. Varm igennem og smag til med balsamico, salt og peber.
  6. Pisk cremefraiche eller fløde til skum. Vend peberrod og citronskal i og smag til med en smule sukker, salt og peber.
  7. Servér suppen i dybe skåle med en skefuld peberrodscreme på toppen og brød til.
Tips!
Suppen smager også dejligt kold. Servér en rest som en lille ”shot” før maden. Rødbedesuppe er fryseegnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Supper
Delikat og smagfuld suppe med blomkål, kylling og champignoner.
Sådan gør du:
  1. Skær kyllingebrystet i strimler og krydr med salt og peber.
  2. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med smør eller olie og tilsæt kartoffeltern og lidt over halvdelen af blomkålsbuketterne.
  3. Vend rundt, krydr med salt og peber og tilsæt bouillon. Giv det et opkog, skru ned og lad suppen simre, til blomkålen kartoflerne og er møre – ca. 10 min.
  4. Blend suppen jævn og giv den et opkog. Vend kyllingestykker, champignon og de resterende blomkålsbuketter i suppen og lad den simre i ca. 5 min.
  5. Rund evt. af med fløde og smag til med muskatnød, salt og peber.
Tips!
Blomkålssuppe er fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Bagværk
Flutes med fuldkorn
(4 stk.)
Arbejdstid: 25 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 18 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
10 g gær
1 spsk groft salt
Sådan gør du:
  1. Rør vand, rugmel og gær sammen i en skål og lad det stå på køkkenbordet i 1 times tid.
  2. Rør dejen igennem og tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel – hold lidt af hvedemelet tilbage. Rør dejen godt igennem med en træske eller på maskine og lad den hæve tildækket i 1 times tid.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og træk kanterne ind mod midten, indtil dejen føles elastisk. Del dejen i 4 stykker og tril dem til lange pølser. Læg dem på 1-2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 1 times tid.
  4. Varm ovnen op til 250 grader varmluft (275 grader alm. ovnvarme). Rids brødene med en skarp kniv og bag dem i 15-18 min. – det skal lyde hult, når man banker på dem. Lad dem afkøle på en rist.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri