Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 klassiske danske middagsretter

Forkæl familien med god gammeldags dansk mad i aften - her får du opskrifterne på stegt flæsk med persillesovs, lækre tarteletter med kylling og asparges, sommerkrebinetter og frikadeller med krydderurter.

 

Retterne kan selvfølgelig serveres hele året, men gør dem ekstra sommerlige ved at bruge nye danske kartofler, friske krydderurter og aparges. Velbekomme!

 

Se også:  Stor guide til vores vigtigste krydderurter

Annonce

KødØvrige
Krebinetter er en af de mest populære danske favoritter. Her får du en ny krebinet-variant, med krydderurter.
Sådan gør du:
  1. Ælt det hakkede kød sammen med hakkede krydderurter, salt og peber.
  2. Form det til 2-4 bøffer og vend dem i durummel blandet med lidt salt og peber. Steg dem på en pande med smør og olie ca. 5 min. på hver side.
  3. Servér f.eks. med nye kartofler og en salat af tomater med f.eks. fintsnittede forårsløg og en olie/eddikedressing.
Tips!
Sommerkrebinetter med krydderurter er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
Stegt flæsk er typisk dansk husmandskost, som er blevet nydt i mange generationer. Lær f.eks. børnene de danske madtraditioner at kende ved at fortælle dem om, hvordan man spiste, da man selv var barn.
Sådan gør du:
  1. Dup kødskiverne med køkkenrulle.
  2. Varm en pande op og brun kødet
  3. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg flæsket gyldent og sprødt. Drys med salt og peber.
  4. Sovs: Smelt smør i en gryde, drys mel i og lad det opsuge smørret.
  5. Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min.
  6. Tilsæt hakket persille og purløg og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. muskatnød.
  7. Servér stegt flæsk med kogte kartofler og den gode sovs.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Skær kyllingekødet i små tern. Rens aspargesene (kasser de grove ender) og skær dem i små stykker.
  2. Smelt smørret i en gryde og vend kyllingeternene i. Steg (uden at brune) kødet et par min. under omrøring og vend aspargesene i.
  3. Vend rundt, tilsæt bouillon og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre 5 min. Jævn med fløde rørt sammen med majsstivelse: Tilsæt fintsnittet dild og smag til med salt og peber. Fordel stuvningen i lune tarteletter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

KødØvrige
Frikadeller er en sikker succes på middagsbordet. Prøv dem med masser af hakkede krydderurter.
Frikadeller med krydderurter
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Tilbehør: nye kartofler, gulerødder og ærter eller sukkerærter
Sådan gør du:
  1. Rør kødet med ½ tsk salt og tilsæt mel, æg, finthakket eller revet løg, mælk, hakkede krydderurter og peber. Steg farsen som frikadeller på en pande med smør og olie.
  2. Skær skrubbede kartofler i både eller skiver og kom dem i en gryde med vand, der lige dækker. Giv det et opkog og tilsæt en klat smør og lidt salt. Lad dem simre under låg i ca. 10 min. og tilsæt gulerødder efter 5 min. og ærter det sidste minut.
  3. Servér de smørdampede grønsager til frikadellerne.
Tips!
Frikadeller med krydderurter er fryse-egnede.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge