Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 kølende sommersupper

Hvem siger, at suppe ikke er sommermad? Her byder vi på skønne kolde supper til varme dage: Prøv en lækker cremet avocadosuppe med rejer og hjemmebagte kuvertboller, en frisk melongazpacho, en skøn gazpacho a la brdr. Price og en lækker hybensuppe til dessert. Velbekomme!

Annonce

Fisk
Kold avocadosuppe med rejer og kuvertboller
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Suppen er ikke fryse-egnet
Bollerne er fryse-egnede
Avocadosuppe:
2-3 tsk citronsaft
ca. 1 tsk salt
Kuvertboller:
25 g gær
2½ dl mælk
1 tsk sukker
ca. 425 g hvedemel
Drys:
Sådan gør du:
  1. suppen så tæt på serveringstidspunktet som muligt. Skræl avocadoerne og fjern stenene.
  2. Blend til cremet og tilpas tyk konsistens med hvidvin eller grønsagsbouillon, citronsaft og evt. vand.
  3. Smag til med salt og peber. Hæld det i portionsskåle og fordél rejerne i dem. Drys med purløg og dild.
  4. Servér suppen med kuvertboller:
  5. Smuldr gæren i lidt af mælken og kom resten af mælken og smørret i.
  6. Tilsæt salt og sukker og rør mel i, til dejen er så fast, at den kan æltes.
  7. Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  8. Form 10-12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Lad bollerne hæve i ca. 30 min. Pensl med æg og drys med salt.
  10. Bag ved 225 grader i ca. 15 min., til bollerne er gyldne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Blend frugtkødet sammen med pillet hvidløg og isterninger. Skær skorperne af brødet og pluk krummen i mindre stykker.
  2. Tilsæt og blend det jævnt. Smag til med vineddike, olivenolie, salt og peber og fordel suppe i 4 kolde glas.
  3. Skær resten af melonkødet i små tern og drys dem i suppen.
  4. Pynt med mandelsplitter og mynteblade og server straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

SupperVegetarisk
En frisk suppe til en varm sommerdag. Servér den med forskelligt tilbehør, så hver gæst kan designe sin helt egen suppe. Her får du brødrene Prices version af den skønne spanske gazpacho suppe.
Sådan gør du:
  1. Skær brødet i mindre stykker og udblød det i koldt vand i ca. 30 min. Skold tomaterne og flå skindet af dem. Skær dem i kvarter og fjern kernerne. Skræl agurken og flæk den. Skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker.
  2. Vask peberfrugterne og skær dem i grove stykker uden kerner og mellemvægge. Pil hvidløgene og kom hele molevitten (inkl. olivenolie) i en blender.
  3. Tilsæt evt. lidt vand, mens der blendes (suppen må dog ikke blive alt for tynd). Smag til med salt, peber og sherryvinaigre. Sæt suppen i køleskabet, til den skal spises.
  4. Tilbehør: Flå evt. tomaterne, udkern dem og skær dem i fine tern. Det samme med pebrene og agurken. Skær brødet i tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olivenolie. Servér suppen med tilbehøret i små skåle.
Tips!
Man kan udvide repertoiret med f.eks. små stykker serranoskinke eller hakkede, hårdkogte æg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Adam og John Price

Supper
Lækker og anderledes dessert.
Hybensuppe med lækkert tilbehør
Til 2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min.
Fryse-egnet
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pluk blomst og stilk af de skyllede hyben og kog dem møre i vand – ca. 20 min. Pres dem gennem en sigte over i en ren gryde (kassér skaller og frø).
  2. Smag suppen til med sukker og citronsaft og kog den igennem. Tag gryden af varmen og jævn evt. suppen med kartoffelmel udrørt i koldt vand.
  3. Servér suppen varm, lun eller afkølet i dybe tallerkner med flødeskum og kammerjunkere.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri