Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 lækkerier med kål

Kål er både sundt, billigt og fyldt med vitaminer. Og hvis det laves rigtig , smager det fantastisk. Her er 4 geniale kålretter med rosenkål, kålrabi, grønkål og spidskål.

Annonce

Småretter og tilbehørVegetarisk
Rosenkål er ofte en hadegrøntsag pga. lugten, den afgiver ved tilberedning. Kunsten er ikke at koge den for meget. Alternativt kan du spise den rå i salater skåret i tynde skiver.
Rosenkålssalat
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 2-3 min.
700 g rosenkål
50 g smør
1 spsk. citronsaft
50 g mandler
½ dl soja
Dressing:
½ tsk. honning
3 spsk. citronsaft
Salat:
evt. 4 skiver rugbrød (ristet)
Sådan gør du:
  1. Skyl rosenkålene, skær roden fra, og fjern yderbladene. Gem de pæneste til salaten.
  2. Skær rosenkålene i kvarte, og kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand.
  3. Hæld vandet fra, og blend kålene til puré med en stavblender. Smag til med salt, peber, honning og citronsaft.
  4. Dressing:
  5. Bland ingredienserne til dressingen.
  6. Kom rosenkål-pureen i et fad, og pynt med rosenkålbladene og grofthakket koriander.
  7. Rist mandlerne i soja på en pande i 1-2 min. Drys dem over salaten.
  8. Servér salaten, evt. med ristet rugbrød.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

Vegetarisk
Kålrabi smager sødligt og er smækfyldt med vitaminer, især C-vitaminer. Har du en rest kålrabi, kan du koge og mose den sammen med kartoffelmos.
Kålrabi-suppe
4 personer
Arbejdstid: 35 min.
Kogetid: ca. 30 min.
600 g kålrabi
2 spsk. olivenolie
1 dl fløde
Pynt:
Tilbehør: evt. brød
Sådan gør du:
  1. Skræl kålrabien, og skær den i grove terninger.
  2. Kom kålen i en gryde med olie, og steg den i et par min., til den tager lidt farve. Tilsæt bouillon, og kog det i ca. 20 min., til kålrabien er mør. Tilsæt fløde, og kog i et par min. Blend suppen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Servér suppen rygende varm med hakket persille og friskrevet peberrod på toppen. Servér evt. brød som tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

Relaterede opskrifter

Tærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
En anderledes og velsmagende pizza.
Pizza med grønkål
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 15 min.
300 g grønkål
1 spsk. olivenolie
Drys:
100 g parmesan
Tilbehør: evt. tomatsalat
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Læg de 2 pizzadeje på en bageplade med bagepapir.
  3. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte.
  4. Skyl grønkålen, kassér de grove stilke, og skær grønkålen i strimler.
  5. Steg tomater i olie på en varm pande i et par min. Sluk for blusset, og kom salt, peber, chiliflager, fintrevet citronskal og grønkål på panden. Vend det hele godt sammen.
  6. Smør pizzabundene med ricotta, og fordél grøntsagerne fra panden på pizzaerne.
  7. Bag pizzaerne ved 200 grader i ca. 15 min., til bunden er sprød.
  8. Servér pizzaerne med groftrevet parmesan og fintrevet citronskal over. Servér evt. en tomatsalat til.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

En dejlig nem hverdagsret, der er fuld af smag og sprødhed.
Wok med spidskål og oksekød
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: ca. 5 min.
400 g jasminris
4 fed hvidløg
400 g oksekød
3 spsk. soja
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Hak hvidløg fint.
  3. Skær peberfrugter og spidskål i strimler.
  4. Skær kødet i strimler, og steg dem i jordnøddeolie i en wok eller på panden i 1-2 min. Tilsæt hvidløg, peberfrugter og spidskål, og steg i et par min. Tilsæt bønnespirer, og smag til med soja og limesaft.
  5. Servér straks wokretten med ris, og pynt med grofthakket koriander.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri