Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 lækkerier med æg

Æg er både smukke og lette at bruge i køkkenet. Her er tre smagfulde retter efterfulgt af en luftig citrusfromage dessert med små chokoladeæg på toppen.

Annonce

En smagfuld og indisk inspireret opskrift på kartofler med æg.
Indiske kartofler med æg
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stegetid: 35 min.
6 æg
½ kg kartofler
75 g smør
½ tsk. spidskommen
½ tsk. chilipulver
1 fed hvidløg
Drys: 1 håndfuld ­friske koriander (eller ­persille)
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne møre i ca. 20 min. i letsaltet vand. Pil dem. Skær kartoflerne i terninger på ca. 2x2 cm.
  2. Klaret smør: Smelt smørret ved svag varme, så der kommer bundfald. Kassér bundfaldet.
  3. Hak løgene, og steg dem klare i smør. Tilsæt spidskommen, chili og knust hvidløg. Steg under omrøring i et par min.
  4. Kom terninger af tomater og kartofler i retten sammen med karry. Lad retten småsimre i 5 min. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tør.
  5. Rist kokosmel gyldent på en tør pande, og rør det i retten. Smag til med salt.
  6. Kog æggene smilende i 7-8 min. Pil æggene, og skær dem i halve.
  7. Fordél æggene på retten, og drys med koriander.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

En smagfuld salat med pocherede æg og hollandaisesovs
Sådan gør du:
  1. Pocherede æg:
  2. Bring vand og eddike i kog i en gryde. Vandet skal stå 8 cm op ad kanten.
  3. Slå æggene ud − ét ad gangen − i en kop, og krydr med salt og peber. Lad forsigtigt æggene glide ned i det kogende vand, ét ad gangen. Dæmp varmen, så vandet lige simrer. Pochér æggene i 6-7 min., afhængigt af hvor bløde de skal være. Pochér æggene ad 2 omgange.
  4. Tag æggene op med en hulske, og læg dem i varmt vand tilsat 2 tsk. salt pr. liter. Fjern trevler af æggehvide. Tag æggene op lige før brug, og lad dem dryppe af i en si.
  5. Hollandaisesovs:
  6. Klaret smør: Smelt smørret ved svag varme, så der kommer bundfald. Kassér bundfaldet.
  7. Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål over kogende vandbad. Hvis man er hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset. Pisk kraftigt, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen.
  8. Hæld det smeltede klare smør i − først dråbevist og derefter i en tynd stråle under piskning. Sovsen må ikke blive mere end 70 grader varm, da den så kan skille. Smag til med salt og peber.
  9. Sovsen skal serveres, mens den endnu er varm og frisklavet. Den kan holdes varm i et lunt vandbad.
  10. Fordél snittet salat på 4 tallerkner. Læg 2 pocherede æg på hver tallerken, hæld sovs over, og servér med brød.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

En skotsk-inspireret æggeopskrift med spinatsalat og bacon.
Skotske æg med spinatsalat og bacon
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stegetid: ca. 30 min.
4 æg
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. persille
1 dl mælk
2-3 spsk. hvedemel
1 æg
2 dl rasp
Friturestegning:
Tilbehør:
100 g bacon
Sådan gør du:
  1. Kog æggene hårdkogte i ca. 10 min., og pil dem.
  2. Ælt kødet sammen med salt, peber, sennep, finthakket persille og gradvist mælk.
  3. Skotske æg:
  4. Form 4 kugler af farsen, og tryk forsigtigt et hårdkogt æg i hver. Sørg for, at farsen dækker æggene helt.
  5. Tril de skotske æg i mel, derefter i sammenpisket æg og tilsidst i rasp.
  6. Varm olien op i en høj gryde til ca. 180 grader, hvor en lille brødterning bliver gylden på 1 min. Undgå for høj temperatur. Olien må ikke blive så varm, at den ryger. Fyld kun gryden 1/3 op, så den ikke kommer til at koge over. Man kan også anvende en frituregryde.
  7. Kog de skotske æg gyldne i ca. 8 min., til kødet er gennemstegt. Læg de friskkogte æg på rent fedtsugende papir, f.eks. kaffefiltre.
  8. Servér skotske æg med spinatsalat med bacon og evt. brød.
  9. Spinatsalat:
  10. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i olie på en pande. Si stegefedtet fra. Bland spinat med bacon.
Tips!
Hvis olien ved et uheld går i brand, lægges et låg hurtigt på gryden for at kvæle ilden.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

En eksotisk dessert særligt velegnet til påskebordet.
Citron-limefromage med påskeæg
ca. 6 personer
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: få min.
Størknetid: ca. 2 timer
4 blade husblas
125 g sukker
Pynt:
ca. 1 dl vand
Sådan gør du:
  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud, og smelt den i en skål over vandbad med lime- og citronsaft. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommerne med sukker og lidt frisk lime- og citronskal. Rør husblasblandingen i æggemassen i en tynd stråle. Tilsæt stiftpiskede æggehvider. Vend derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
  3. Hæld citrusfromagen i glassene, og sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, til de er stivnede.
  4. Pynt:
  5. Skær julienne (tynde strimler) af den grønne del af limen.
  6. Kog strimlerne i sukker og vand, til de er møre.
  7. Pynt citrusfromagen med syltede stykker limeskal og chokoladepåskeæg.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri