Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 lækkerier med stenbiderrogn

Den fine delikate, lyserøde rogn kommer fra stenbiderhunnen, som også kaldes det lidet flatterende navn kvabsoen. Stenbideren lever i det nordøstlige Atlanterhav og søger til de danske farvande fra februar til maj for at gyde.

Annonce

Småretter og tilbehørFisk
Den klassiske rejecocktail får et forårspift med avocado og frisk stenbiderrogn.
Sådan gør du:
  1. Del salaten i kvarte på langs, skyl dem, og tør dem. Halvér og udsten avocadoen. Træk skallerne af, og skær frugtkødet i tynde skiver. Vend dem med citronsaft.
  2. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til, så den er tilpas krydret efter din smag.
  3. Anret salat, avocado og rejer i 2 glas eller skåle. Dryp med dressing, og top med rogn. Pynt med dild, og servér med flutes og resten af dressingen i en skål.
Tips!
Sådan renser du ­stenbiderrogn: Til ca. 400 g renset rogn: Snit hinderne op på 500 g urenset stenbiderrogn, og læg den i en skål. Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset. Rens riset, og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset. Hæld rognen i en sigte, og skyl med koldt vand. Lad den dryppe godt af, og krydr med 2 tsk. salt. Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres. Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørFisk
Byd på et ekstra lækkert stykke smørrebrød til søndagsfrokosten.
Sådan gør du:
  1. Kog æggene i 7-8 min., så de er smilende. Skyl dem i koldt vand, afkøl og pil dem.
  2. Smag cremefraichen til med sennep, citronsaft, sukker, salt og peber, og tilsæt fintsnittet dild og kørvel.
  3. Rist evt. brødet let. Læg salatblade og røget fisk (uden ben) på brødet, og dryp med dressing og stenbiderrogn. Skær æggene i halve, og læg dem ovenpå. Pynt med dild og kørvel.
Tips!
Sådan renser du ­stenbiderrogn: Til ca. 400 g renset rogn: Snit hinderne op på 500 g urenset stenbiderrogn, og læg den i en skål. Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset. Rens riset, og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset. Hæld rognen i en sigte, og skyl med koldt vand. Lad den dryppe godt af, og krydr med 2 tsk. salt. Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres. Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørFisk
Brug store kartofler, hvis du vil nyde kartoflerne som hovedret eller frokost. Som forret eller snack kan du bage små kartofler – de skal have 20-25 min. Kombinationen er også god med brasekartofler.
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne rene, prik dem lidt med en kødnål, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 1 time. Læg dem evt. på et lag groft salt – det giver en sprød skal og en lækker cremet mos indeni. Kartoflerne kan også bages i mikroovnen i en snæver vending; Beregn ca. 10 min. ved fuld effekt for 2 kartofler.
  2. Creme:
  3. Rør rygeosten lind med fløde, og smag til med sennep, salt og peber. Tilsæt finthakket rødløg og fintsnittet dild.
  4. Skær et kryds i de færdigbagte kartofler, og pres dem åbne. Fyld dem med lidt creme og rogn, og anret resten i skåle som tilbehør.
Tips!
Rygeostecremen er også lækkert tilbehør til nye kartofler, et stykke stegt kød, fisk eller grønne asparges. Sådan renser du ­stenbiderrogn: Til ca. 400 g renset rogn: Snit hinderne op på 500 g urenset stenbiderrogn, og læg den i en skål. Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset. Rens riset, og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset. Hæld rognen i en sigte, og skyl med koldt vand. Lad den dryppe godt af, og krydr med 2 tsk. salt. Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres. Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørFisk
Servér de små, lækre pandekager som forret eller en frokostret. De er også lækre til en buffet. Anret da pandekagerne i et varmt fad, og servér toppingen i skåle ved siden af.
Sådan gør du:
  1. Pandekager:
  2. Sigt mel og bagepulver i en skål, og pisk kærnemælk i, til det er uden klumper. Pisk ægget i, og tilsæt salt, peber og hakkede krydderurter.
  3. Bag dejen til 8-10 små pandekager på en middelvarm pande med lidt smør. Brug ca. 2 spsk. dej pr. pandekage, og bag dem i ca. 2 min. på hver side. Brug evt. en blinispande eller en spejlægspande.
  4. Anret de lune pandekager med fintsnittet/finthakket rødløg, frisk stenbiderrogn, cremefraiche og grønt drys.
Tips!
Sådan renser du ­stenbiderrogn: Til ca. 400 g renset rogn: Snit hinderne op på 500 g urenset stenbiderrogn, og læg den i en skål. Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset. Rens riset, og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset. Hæld rognen i en sigte, og skyl med koldt vand. Lad den dryppe godt af, og krydr med 2 tsk. salt. Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres. Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge