Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækkert bagværk: 4 skønne stænger

Annonce

Bagværk
Æblemarmelade i bagværk gør resultatet ekstra saftigt og lækkert. Servér stangen lun med en kugle vaniljeis, og du har en genial dessert eller luksus til kaffen.
Æblestang
2-4 stk.
Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: 25-30 min. (pr. plade)
200 g smør
5½ dl mælk
50 g gær
150 g sukker
ca. 1 kg hvedemel
Fyld:
Pynt:
Glasur:
ca. 3 dl flormelis
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og mel, og ælt dejen glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
  3. Hæld dejen ud af skålen, og form den til 2-4 pølser.
  4. Klip dybe snit i dejen, og bred snittene godt ud til siden. Lad stængerne hæve i 1 times tid.
  5. Fordél æblemarmeladen i en stribe midt på stangen, og drys perlesukker og hakkede mandler over.
  6. Bag æblestængerne midt i ovnen ved 190 grader i 25-30 min. Afkøl dem på en bagerist.
  7. Bland en glasur af æggehvide og flormelis, og pynt stængerne med lidt glasur på toppen.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Bagværk
Sæt en stang fyldt med den skønneste marcipan på kaffebordet. Pynt den med kulørte chokoladeknapper, hvis det skal være ekstra festligt.
Marcipanstang
4 stk.
Arbejdstid: ca. 50 min.
Bagetid: ca. 30 min. (pr. plade)
150 g smør
5½ dl mælk
50 g gær
150 g sukker
ca. 1 kg hvedemel
1 æg
Fyld:
200 g smør
200 g sukker
Drys:
1 spsk. kanel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, mel og æg, og ælt dejen glat og smidig.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
  3. Fyld:
  4. Rør kransekagemasse, smør og sukker godt sammen.
  5. Del dejen i 2 eller 4 stykker. Rul dem ud i ca. 1 cm’s tykkelse, fordél fyldet på stykkerne, drys med kanel, og rul sammen til roulader. Klip dybe snit i rouladerne, og bred snittene godt ud til siderne. Lad stængerne efterhæve i 1 time.
  6. Bag stængerne gyldne ved 190 grader i ca. 30 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Pynt evt. med glasur og chokoladeknapper.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Bagværk
Den helt rigtige kanelstang med både vaniljecreme og kanelremonce. Smager ekstra godt nybagt og lun.
Klassisk kanelstang
1 stor stang, ca. 12 stykker
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: mindst 1 time
Bagetid: 20 min.
Dej:
20 g gær
1½ dl vand
1½ spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
ca. 250 g hvedemel
Kagecreme:
2 spsk. sukker
1 æg
2 spsk. majsstivelse
Remonce:
100 g sukker
1 spsk. stødt kanel
Pynt:
125 g flormelis
1-2 spsk. vand (kogende)
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader), og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Rør melet i væsken, og rør dejen sammen. Tilsæt smør, og ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
  2. Kagecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.
  3. Læg den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, og giv det et opkog.
  4. Pisk ægget sammen med vaniljesukker og majsstivelse i en skål. Pisk den varme mælk i. Hæld det tilbage i gryden, og kog det igennem under piskning. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle.
  5. Rør remoncen sammen.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord, klap eller rul den ud til et firkantet stykke (ca. 15x45 cm), og læg den på en bageplade med bagepapir.
  7. Smør remoncen på midten af dejen, og lad de 2 langsider stå fri. Fordél kagecremen oven på remoncen.
  8. 8. Fold langsiderne ind mod midten, så de overlapper hinanden. Klip lodrette snit ned i dejen med 2-4 cm’s mellemrum, og fold de klippede snit skiftevis til den ene og den anden side (se foto på side 21). Lad stangen hæve tildækket i 30-45 min.
  9. Pensl stangen med sammenpisket æg, og sæt den midt i ovnen ved 225 grader (200 grader varmluft) i 18-20 min. Afkøl på en bagerist.
  10. Rør sigtet flormelis til glasur med kogende vand, og dryp den over kanelstangen.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Bagværk
De smukke flettede stænger er bagt med en lækker flødeostedej og fyldt med hindbærmarmelade. Hvis du følger instruktionerne, er det slet ikke så svært at flette stængerne.
Flettet hindbærstang
2 stænger, 10-12 snitter
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 3½ time
Bagetid: 20 min.
Dej:
200 g flødeost
1 tsk. salt
ca. 350 g hvedemel
Fyld:
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt.
50-125 g flormelis
evt. 1-2 spsk. kogende vand
Sådan gør du:
  1. Pisk flødeost og smør godt sammen. Tilsæt salt, og rør melet i lidt ad gangen. Saml dejen, pak den ind, og sæt den i køleskabet i 3 timer – eller natten over.
  2. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 min. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud til firkanter (30x30 cm) på et mel-drysset bord. Læg dem på 2 stykker bagepapir.
  3. Markér hvert dejstykke i 3 aflange stykker a 10 cm, og skær sidestykkerne i 1½-2 cm brede strimler med en dejskærer/pizzahjul. Fjern de 2 øverste og 2 nederste strimler på hver.
  4. Smør marmeladen ud på dejens midterstykker, og fold øverste og nederste flap ind over marmeladen. Flet strimlerne ind mod midten (se foto).
  5. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl stængerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. Afkøl på en bagerist.
  6. Pynt med sigtet flormelis (eller hvid glasur) og evt. frysetørrede hindbær.
Tips!
Du kan også røre frysetørrede hindbær i glasuren, så den får en fin lyserød farve.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri