Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 lækre simreretter til vinterkulden

Simremad er for de fleste indbegrebet af vintermad, og netop denne type mad har sine fordele. Når først forarbejdet er gjort, kan du nyde, at maden bobler i ovnen eller på komfuret, mens en skøn duft breder sig i køkkenet.

I denne omgang byder vi på:

 

Kyllingegryde med abrikoser og mandler

Braiseret lammeskank med bønner

Gammeldags oksesteg med rodfrugter

Svinekæber i øl med salvie

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær kyllingen i 8 stykker (halve lår og halve bryststykker). Rør olie og krydderier sammen i en skål, vend kyllingestykkerne i, og lad dem marinere i 15-20 min.
  2. Pil løgene og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skær skrællen af ingefæren og hak den fint. Brun kyllingestykkerne i en varm stegegryde og tag dem op. Steg løgene bløde 5-8 min. og tilsæt hvidløg, ingefær og abrikoser. Rør tomatpuré i og tilsæt bouillon og kyllingestykker. Lad retten simre under låg i ca. 30 min.
  3. Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Skyl og tør korianderbladene. Vask citronen og riv skallen fint. Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber og drys med mandler, koriander og citronskal. Servér med det valgte tilbehør.
  4. Tips: Garam Masala er et indisk blandingskrydderi, som du kan købe. Bland din egen Masala af 2 spsk korianderfrø, 1 spsk hel spidskommen, 10 hele kardemommefrø, 2 cm kanelstang, 10 sorte peberkorn og 6 hele nelliker. Rist alle krydderierne et par min. på en varm pande. Stød krydderierne i en morter eller brug en krydderikværn.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kød
Braiseret lammeskank med bønner
(4 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Udblødning: 8-12 timer
Koge/stegetid: 2½ time
Fryse-egnet
½ l vand
1 spsk olivenolie
¼ l hvidvin
1-2 spsk balsamico
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Udblød bønnerne i koldt vand i 8-12 timer.
  2. Overhæld de soltørrede tomater med kogende vand og lad dem trække i min. 20 min.
  3. Fjern synligt fedt (eller en del af det) og sener på skankene. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en varm stegegryde med olivenolie.
  4. Tag kødet op og steg løgene bløde i 5-8 min. Tilsæt hvidløg og de afdryppede soltørrede tomater (gem væden) og steg i 1 min. Tilsæt vin og giv retten et opkog. Læg skankene i gryden og tilsæt de afdryppede bønner, tomatvæde, rosmarin og timian. Lad retten simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er mørt. Tjek et par gange undervejs, om der er nok væde, og tilsæt evt. vand.
  5. Vend grønkålsbladene i gryden og lad det simre, til kålen er mør (ca. 20 min.) Smag retten til med balsamico, salt og peber og server med brød eller mos.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kød
Gammeldags oksesteg m. rodfrugter
(4-6 personer)
Arbejdstid: 1 time.
Koge/stegetid: 3 timer
Ikke fryse-egnet
2-3 kviste frisk timian
¼ l vand
2-3 tsk majsstivelse
1-2 spsk balsamico
1-2 tsk farin
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber og brun det på en pande med smør eller olie. Læg kødet i en stegegryde eller i et dybt fad. Brun løgene på panden og læg dem ved kødet. Brun så rodfrugterne på panden, tilsæt hvidløg og timian og læg dem ved kødet. Kog panden af med vin og vand og hæld det ved kødet. Læg låg på (eller dæk med stanniol) og sæt retten i ovnen. Tænd på 150 grader og lad retten stege 2-2½ time. Tjek mængden af væde undervejs og tilsæt evt. vand.
  2. Tag kødet, løgene og rodfrugterne op og hold det varmt i ovnen. Si fonden over i en gryde og tilsæt evt. vand, så der er ca. ½ l væske. Skum fedtet af og kog det igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med balsamico, farin, salt og peber.
  3. Skær kødet i skiver på tværs af kødtrådene og anret det med løg og rodfrugter. Servér med sovs og kogte kartofler eller kartoffelmos.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Befri kæberne for sener og drys dem med salt og peber. Brun kødet i en stegegryde med lidt smør og/eller olie i 3-5 min. og tag kødet op. Brun rodfrugterne i gryden og tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Tag dem op. Steg løgene blanke i gryden og tilsæt kød og øl. Giv retten et opkog, fjern skum og lad den simre under låg i 1 time og 15 min. ved svag varme (eller i ovnen ved 150 grader).
  2. Læg rodfrugterne i gryden og lad retten simre yderligere i 15-20 min., til både kødet og urterne er møre.
  3. Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld kogevandet fra (gem lidt) og damp kartoflerne tørre i gryden. Mos kartoflerne, varm mælken og rør den i mosen til en passende konsistens. Tilsæt evt. lidt af kogevandet, til mosen er let og luftig. Rør smør i mosen og smag til med salt og peber.
  4. Bland persille, salvieblade, citronskal og hvidløg. Smag retten til med lidt af salvieblandingen, farin, citronsaft, salt og peber. Jævn evt. sovsen og servér den med mos og resten af salvieblandingen som drys.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri