Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 lækre tærter med bær og frugter

Brug lækre frugter og skønne bær i dine tærter - her får du opskrifterne på en saftig kirsebærtærte, en skøn rabarbertærte med kanelsirup, æbletærte med marengslåg og den klassiske franske æbletærte. Alle tærterne vil med garanti gøre lykke på kafffebordet - spørgsmålet er bare hvilken en, man skal vælge?

Annonce
Sådan gør du:
  1. Bland mel, sukker og salt i en skål eller foodprocessor og hak det kolde smør i.
  2. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den koldt i 30 min.
  3. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt i 30 min.
  4. Bag tærtebunden „blindt “(se tips) ved 200 grader i 10 min.
  5. Tag den ud og skru ned til 180 grader.
  6. Fordél æblemosen i tærtebunden og læg æbleskiverne tæt ovenpå.
  7. Drys med sigtet flormelis og bag tærten, til æblerne er gyldne og møre – ca. 30 min. Tag tærten ud af ovnen.
  8. Pres marmelade gennem en sigte og varm den igennem i en gryde.
  9. Pensl den over tærten og lad den afkøle.
Tips!
Tips: Bag „blindt“: Læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner eller lignende, så dejen ikke „skrider“ under bagningen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
  2. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med den.
  3. Sæt tærteformen i køleskabet en halv times tid. Prik den med en gaffel og forbag den ved 185 grader i 10 min.
  4. Kom de udstenede kirsebær i den forbagte form. Drys mandlerne på.
  5. Giv fløden et opkog med den flækkede vanilje.
  6. Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Hæld den kogende fløde i, mens der piskes.
  7. Hæld cremen over kirsebærrene og bag tærten færdig ved 175 grader i 35-40 min.
  8. Drys med sigtet flormelis før servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Dej: Bland mel, sukker og salt og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den i køleskab i mindst 1 time.
  2. Rabarber: Giv sukker, vand, citronskal, 1 spsk citronsaft og kanel et opkog i en gryde. Vend halvdelen af rabarberstykkerne i og lad dem simre under forsigtig omrøring, til de lige er møre (ca. 5 min.). De må endelig ikke koge ud.
  3. Læg dem over i et dørslag over en skål og lad dem dryppe af. Gentag med resten af rabarberstykkerne. Hæld den afdryppede væske tilbage i gryden og kog den ind til ca. det halve. Tag den af varmen, tilsæt udblødt husblas og lad den afkøle.
  4. Creme: Pisk flødeost, piskefløde, sukker og vanilje til en tyk og luftig creme. Sæt den i køleskab.
  5. Tærtebund: Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (24-26 cm).
  6. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryseren i 20 min. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Læg et stykke bagepapir og nogle tørrede bønner på tærtebunden og bag den midt i ovnen i ca. 15 min. Tag bagepapir/bønner af og bag tærtebunden yderligere ca. 10 min. Stil den til afkøling på en rist.
  8. Tærten: Læg tærtebunden på et fad og fyld den med flødeostecreme.
  9. Læg de afdryppede rabarber på cremen og dryp rabarbersiruppen over. Servér straks.
Velbekomme!

Bagværk
Tærten består af tre lag – en sprød bund, et cremet fyld af hakkede æbler, frisk ingefær og æggeblommer og en marengstop. Marengslaget kan bages tørt eller blødt – alt efter smag.
Sådan gør du:
  1. Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med koldt vand og sæt den i køleskab 1 times tid. Vask ikke foodprocessoren – den skal også bruges til fyldet.
  2. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik den med en gaffel, læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner el. lign., så dejen ikke „skrider” under bagningen. Bag den 10 min. Fjern bagepapir og bønner og bag tærtebunden yderligere 8 min. Tag den ud af ovnen og skru ned til 150 grader.
  3. Hak de skrællede æblebåde sammen med lime- eller citronskal og revet ingefær i en foodprocessor og tilsæt 3 spsk lime- eller citronsaft, æggeblommer og majsstivelse. Fyld massen i tærtebunden og bag den 15 min.
  4. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk sukker og flormelis i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengsmasse. Fyld den i en sprøjtepose og sprøjt den i toppe på æblefyldet – de skal ligge helt tæt og skal helt ud og røre ved tærtebundens kant. Sæt tærten tilbage i ovnen ca. 35 min. – til den er gennembagt og overfladen er gylden.
Tips!
Erstat evt. frisk ingefær med 2 tsk stødt kanel eller vaniljesukker. 2. Man kan også bage tærten med blød arengs. Sprøjt marengsmassen på tærten efter ca. 35 min. og bag yderligere ca. 15 min. 3. Tærten kan også bages med en tyk æblekompot som fyld. Fyld kompotten i den forbagte bund, sprøjt marengsmassen på som beskrevet og bag tærten ca. 15 min. ved 180 grader.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri