Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 opskrifter med asparges

Grønne asparges er i sæson netop nu, og de hvide asparges lidt senere. De smager begge fantastisk og indeholder masser af vitaminer og meget få kalorier. Her får du fire lækre opskrifter med den gode grøntsag.

Annonce

Vegetarisk
Asparges er smagen af sommer. Her følger en lækker opskrift med hakket æg og radiser.
Grønne asparges med hakket æg og radiser
4 personer
Tid: 15 min.
Kogetid: 1-2 min.
4 æg
Dressing:
4-5 spsk. olie
1 spsk. sennep
Sådan gør du:
  1. Skyl aspargesene, og knæk enderne af. Kom dem i kogende, letsaltet vand i 2 min. Hæld derefter koldt vand over dem, og læg dem på et fad.
  2. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver, kassér enderne. Fordel dem over aspargesene.
  3. Kog æggene ca. 8 min., og hak dem fint. Kom dem over aspargesene.
  4. Fordel parmesanen over.
  5. Bland ingredienserne til dressingen sammen, og kom den over.
  6. Pynt aspargesene med kørvel, og servér med godt brød til.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Fisk
Asparges er smagen af sommer. Her er en lækker asparges-opskrift der også inkluderer rejer og mousselinesovs.
Hvide asparges med rejer og mousselinesovs
4 personer
Tid: 25 min.
Kogetid: 2-3 min.
Mousselinesovs:
1 dl hvidvin
½ dl vand
250 g smør
Pynt: 1 bundt estragon
Sådan gør du:
  1. Skyl, og fjern enderne på de hvi-de asparges ved at brække dem af. Skræl aspargesene, og kom dem i kogende, letsaltet vand i ca. 2 min. Skyl dem derefter med koldt vand, og fordel dem på 4 tallerkner.
  2. Fordel rejerne over aspargesene.
  3. Lav mousselinesovsen. Kog eddike, vin, vand, peberkorn og skalotteløg sammen, til det er kogt ind til ca. ½ dl. Sigt essensen, og lad den køle af.
  4. Smelt smørret forsigtigt i en tykbundet gryde – det må ikke koge og blive brunt. Skum toppen af det smeltede smør, inden det hældes i en skål – sørg for, at bundfaldet ikke kommer med.
  5. Pisk æggeblommerne sammen med essensen. Hæld derefter massen over i en skål, og sæt den over en gryde med vand, som næsten koger. Pisk massen, til den bliver lys og tyk, lidt ligesom mayonnaise.
  6. Når æggemassen har den rette tykkelse, tilsættes klaret smør forsigtigt lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.
  7. Vend flødeskummet forsigtigt i.
  8. Smag sovsen til med salt, peber og lidt citronsaft.
  9. Fordel sovsen over de hvide asparges, og pynt med kørvel.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Asparges er smagen af sommer. Her følger en lækker opskrift på wok med asparges.
Wok med asparges
4 personer
Tid: 25 min.
Stegetid: 5-6 min.
8 spsk. sesamolie
4 spsk. sesamfrø
5-6 spsk. soja
3 spsk. limesaft
3 spsk. Sambal Oelek
Pynt: 1 bundt koriander
Sådan gør du:
  1. Skyl aspargesene, og knæk enderne af dem. Skær aspargesene i 3 stykker hver.
  2. Skyl champignonerne, skær enderne af. Skær dem i fine skiver.
  3. Skyl bønnespirerne, og lad dem dryppe godt af.
  4. Kom sesamolie i en wok, og varm den godt op. Kom alle grøntsagerne i sammen med hvidløg, og steg det hele ca. 4 min.
  5. Varm en anden pande op, og rist sesamfrøene et par minutter. Kom dem i en skål.
  6. Kom soja, limesaft og Sambal Oelek i wokken, og giv det et kort opkog.
  7. Tag wokken af varmen, og drys de ristede sesamfrø over. Pynt med frisk koriander, og server med det samme.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Vegetarisk
Asparges er smagen af sommer. Her følger en lækker opskrift på asparges bagt i butterdej.
Asparges bagt i butterdej
4 personer
Tid: 25 min.
Ovntid: 15-18 min.
3 spsk. olivenolie
Pynt: 1 bundt estragon
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær butterdejspladen ud i 6 små rektangler, som er ca. 4 cm brede og 10 cm lange. Rids butterdejen med en kniv 1 cm fra kanten hele vejen rundt, og pensl rektanglerne med sammenpisket æg.
  2. Kom salt og peber på butterdejspladerne, og fordel halvdelen af den revne ost på pladerne.
  3. Skyl og knæk enderne af de grønne asparges, og fordel 4-5 stk. på hver butterdejsplade.
  4. Bland olivenolie og hvidløg sammen, og pensl aspargesene. Fordel resten af osten over og evt. lidt ekstra salt og peber.
  5. Kom butterdejspladerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15-18 min. Pynt med frisk estragon, og servér med lidt ekstra revet parmesan.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri